Има нощи, в които заспивам преди главата ми да падне

...
Има нощи, в които заспивам преди главата ми да падне
Коментари Харесай

Оптимизмът – най-добрият лек срещу стреса

Има нощи, в които задрямвам преди главата ми да падне на възглавницата. Спомням си дните, в които пишех първата си книга, до момента в който първото ми дете към момента пълзеше по пода на домашния ни офис. Тези дни дружно със брачна половинка ми поддържаме нашия бизнес и дома ни, стараейки се непрестанно да бъдем разполагаем на нашите наследник и щерка. Сигурна съм, че всичко това звучи познато на доста от вас, които също като мен имат възприятието, че времето в никакъв случай не стига.

Именно тази липса на свободно време кара доста хора да мечтаят за намиране на „ баланс сред кариерата и персоналния живот “. Аз обаче не считам, че има такова нещо като „ баланс сред работата и живота “. Въпреки това, има един избран метода на мислене, които може да ви бъде от огромна изгода, без значение дали става въпрос за с напрежение съревнование с времето в офиса или ненадейно пробуждане в 2 през нощта от вашето бебе. Когато човек има оптимистичен метод на мислене, той е по-добре квалифициран за компликациите, пред които може да го изправи неговия живот.

Преимуществото на оптимистите

Оптимизмът е съвършеният инструмент за понижаване на напрежението, който може да ви обезпечи до 5 месеца без напрежение на година. Наскоро работих по изследване дружно с банката Frost Bank, което откри, че в рамките една година оптимистите изпитват финансов стрес с 145 дни по-малко, в сравнение с песимистите.

В проучването участваха 2000 американци от цялата страна, като оптимистите измежду тях, които споделят, че се усещат финансово постоянни, бяха 7 пъти повече от песимистите, които можеха да кажат същото за себе си. Оптимистите правят оценка финансовото си положение като положително, без значение от това какъв брой пари изкарват и какви са техните спестявания.

Ние също по този начин открихме, че оптимистите по-често реализират задачите си – както в професионален, по този начин и в персонален проект. Песимистите, въпреки това, са по-склонни да имат вяра, че задачите са им непостижими.

При оптимистите вероятността да реализират главните си житейски цели е приблизително два пъти по-голяма от тази при песимистите, като в тази ситуация не става въпрос единствено за финансови желания: 96% от оптимистите споделят, че са правили промени в кариерата си, с цел да следват своята пристрастеност и ползи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР