Има най-малко 10-12 разработени ваксини, но нито един от тях

...
Има най-малко 10-12 разработени ваксини, но нито един от тях
Коментари Харесай

Акад. Петрунов: За да бъде доказана една ваксина, са необходими от 3 до 5 години

" Има минимум 10-12 създадени ваксини, само че нито един от тях не е изпитан по актуалните условия за безвредност и успеваемост. За да бъде потвърдена една ваксина, са нужни от 3 до 5 години ". Това сподели учен Богдан Петрунов, някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания. Той уточни, че Световната здравна организация предлага да се даде интензивен режим за изпитването на имунизациите, само че той не би трябвало да бъде по-кратък от 9 месеца.
Акад. Петрунов разяснява информацията, че последните клинични опити с ваксина за ковид, създадена от „ Астра Зенека “ и Оксфордския университет, бяха прекъснати, откакто участник в тях получи нежелана реакция и се разболя:
 При идентичен брой заболели: 203 жертви на ковид и 6 000 на онкологични болести в Хърватия При идентичен брой заболели: 203 жертви на ковид и 6 000 на онкологични болести в Хърватия
От началото на епидемията в Хърватия са умряли 203 души, заболели от ковид. За същия интервал от онкологични болести от този свя...
" Може би вярно постъпват, тъй като всяка недобра реакция може да компрометира цялото изследване. Хората би трябвало да се уверени, че им се предлага и ползва нещо безвредно и несъмнено ".
По думите на акад. Богдан Петрунов още никой не знае какъв имунитет ще основават тези ваксини, какъв брой първокласен и дългогодишен ще е този имунитет:
" Редица неща още би трябвало да се изяснят, с цел да кажем, че имаме годна ваксина за всеобщо приложение на хора по целия свят ".
 
 Силвио Берлускони: Коронавирусът е адска болест Силвио Берлускони: Коронавирусът е адска болест
Като “адска болест “ окачестви ковид някогашният министър председател на Италия Силвио Берлускони. Той се бори със болестта, като от п...
А какво съобщи доцент Мангъров вижте
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР