Има надежда България да възстанови подводния си флот - управляващите,

...
Има надежда България да възстанови подводния си флот - управляващите,
Коментари Харесай

Капитан Камен Кукуров: Има надежда България да възстанови подводния си флот

Има вяра България да възвърне подводния си флот - ръководещите, министерството на защитата, поддържат тази цел и не е загадка, че се водят диалози за реализацията й, сподели през днешния ден началникът на щаба на Военноморските сили капитан първи сан Камен Кукуров, представен от Българска телеграфна агенция. Заедно със свои колеги-подводничари, служили на последната българска подводница, той уважи годишнината от повдигането на флага на българския боен флот на " Слава " на 28 декември 1985 година

Кукуров се обърна към събралите се в град Белослав моряци, като ги поздрави с Рождество и им напомни, че точно те ще би трябвало да оказват помощ при обучаването на нов екипаж. Когато подводният флот бъде възобновен, ще търсим младежи, които да имат нашия хъс да работят и да служат на родината, уточни Кукуров.

Последното корабоплаване на " Слава " е на 21 декември 2010 година Девет години по-късно тя бе превърната в музей и бе пребазирана в последния си кей в Белослав. Кукуров показа, че с мъжете, служили на подводницата, се събират всяка година на 28 декември, защото за всеки транспортен съд празничният ден е, когато е вдигнат флагът му. Създадохме традиция, за втора година се събираме в музея в Белослав, евентуално по този начин ще остане и в бъдеще, показа Кукуров.

На въпрос кое ги задържа дружно през годините, някогашният пълководец на " Слава " уточни, че рисковите специалности сплотяват и построяват особена връзка сред хората, която остава за цялостен живот. На борда на подводницата всички 60 души от екипажа - от капитана до матросите, са значими, изясни Кукуров и добави, че подводничарите постоянно си оказват помощ и разчитат един на различен.

Той описа, че през годините, до момента в който е командвал " Слава ", е имало рискови обстановки - и пожар под вода, сложни маневри. За него персонално най-важното обаче е, че за цялата история на подводното корабоплаване в България - от 1916 година до 2011 г, когато дивизионът е закрит, българските подводничари не са дали нито една жертва в осъществяване на служебния дълг, те нямат провалени задания, нито оставен човек в морето.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР