Има начин от 2 лева да изкараме 5 или 10

...
Има начин от 2 лева да изкараме 5 или 10
Коментари Харесай

Как от 2 лева да изкараме 10 лв

Има метод от 2 лв. да изкараме 5 или 10 лв.. И той е безусловно легален.

Точно преди една година Българска народна банка извади от обращение банкнотите с номинал 2 лв. и ги размени с монети. Така от 1 януари тази година книжните двулевки престанаха да бъдат законно платежно средство. За хората, които са скътали банкноти от 2 лв., Централната банка даде алтернатива – парите да се обменят на касите на Българска народна банка по номинална стойност, без ограничаване на количеството и без такса. Краен период за тази обмяна не бе посочен. Така всеки, който има банкнота от 2 лв. може да получи против нея тъкмо 2 лв., само че на монета.

Това обаче изисква време и старания от страна на притежателите на излезлите от обращение пари. Затова някои избраха да си запазят като сувенир няколко банкноти с лика на Паисий Хилендарски. Други пък ги оповестиха за продажба в профилираните уеб сайтове. Там двулевката от близкото минало е с цена сред 5 и 10 лв., видя „ Марица”. Потенциални купувачи са не толкоз колекционери, колкото хора, които желаят да запазят парите за спомен. По празниците комплект от остарели банкноти служеха и за нетрадиционни дарове.

Припомняме, че виолетовата банкнота с лика на Паисий Хилендарски бе пусната за първи път през 1999 година и размени старите банкноти от 2 000 лв. при деноминацията на българския лев през същата година. Монетата от два лв. също е с облика на Паисий Хилендарски.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР