Има много странни неща около произхода на коронавируса. Това заяви

...
Има много странни неща около произхода на коронавируса. Това заяви
Коментари Харесай

Тръмп: Има много странни неща около произхода на коронавируса

Има доста странни неща към произхода на ковид. Това съобщи през вчерашния ден на брифинг в Белия дом американският президент Доналд Тръмп, представен от Ройтерс.

По думите му Съединени американски щати водят следствие на събитията към появяването на пандемията от COVID-19 и откриват произхода на новия ковид,

" Станаха доста странни неща, водят се доста следствия и имаме намерение да изясним какво се е случило ", сподели Тръмп. " Това нещо пристигна от Китай, пострадаха 184 страни и територии, това е доста неприятно. Трябва да изясним къде е зародило това ", акцентира президентът, представен от ТАСС.

Тръмп сподели, че ще се запознае с медийните известия, че американските управляващи са отпуснали преди няколко години грант на лаборатория в китайския град Ухан и ще го анулира, в случай че тези средства не престават да постъпват в Китай.

Президентът беше помолен да разяснява информация в медиите, че националният институт по опазване на здравето на Съединени американски щати през 2015 година е отпуснал на китайска лаборатория грант от 3,7 милиона $. Тръмп сподели, че е чувал за това, че администрацията на президента Обама е отпуснала подобен грант.

Американският държавен глава изрази подозрения и за действителния брой смъртни случаи в Китай, който през вчерашния ден беше ревизиран от управляващите в Пекин. Тръмп сподели, че в Китай би трябвало да са умряли доста повече хора, в сравнение с в Съединени американски щати, които сега са епицентър на световната пандемия и оповестяват за максимален брой свързани с вируса смъртни случаи в света.

Най-много би трябвало да са в Китай, това е голяма страна. Тя мина през ужасяващ проблем с това, при тях би трябвало да има най-вече (смъртни случаи), сподели Тръмп пред публицисти.

Китай заяви, че умрелите са 4632, до момента в който умрелите в Съединени американски щати през вчерашния ден доближиха 35 400, по оценки на Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР