Има много причини да си вземете куче, ако имате дете.

...
Има много причини да си вземете куче, ако имате дете.
Коментари Харесай

Имате малко дете? Ето какво куче да си вземете

Има доста аргументи да си вземете куче, в случай че имате дете. Кучетата са правилни, любящи и занимателни спътници, които могат да обогатят живота на вас и вашето дете със своите хубост, просветеност и словоохотливост.

Но също така кучетата могат да оказват помощ и за развиването на вашето дете в разнообразни аспекти. Някои проучвания демонстрират, че децата, които живеят с кучета, имат по-силна имунна система, по-нисък риск от алергии и астма и по-добро кръвно налягане.

Кучетата също по този начин могат да понижат напрежението, депресията и самотата у децата, като им дават компания, разтоварване и терапия. Освен това кучетата подтикват децата да бъдат по-активни и да излизат по-често на открито, като играят, разхождат ги или спортуват с тях.

Кучетата са потребни за децата, тъй като ги учат на емпатия, отговорност, съдействие и доверие. Като се грижат за кучето, децата се учат по какъв начин да се отнасят към живо създание с почитание, обич и грижа. При общуването с кучето децата учат по какъв начин да схващат и показват своите усеща и потребности. А от игрите с домашния любим децата учат по какъв начин да споделят, да се преценяват и да вземат решение спорове.

Не на последно място, кучетата могат да подкрепят развиването на интелигентността, паметта и речта на децата. Някои проучвания демонстрират, че децата, които приказват с кучета, демонстрират усъвършенствано когнитивно развиване. Някои учебни заведения и организации даже имат стратегии, в които децата четат на кучета, с цел да подобрят своите четивни умения.

Как кучето оказва помощ в развиването на детето, към този момент разбрахме. Но не всички кучета са еднообразно подобаващи за деца. При избора на подобаваща порода куче за дете би трябвало да вземете поради вашия метод на живот и възрастта на вашето дете. Някои породи имат безпределно самообладание, други могат да играят безкрайно, а трети са естествени бранители на децата.

Ето някои от породите кучета за дребни деца:

Бийгълът е подобаващ за дете

 Бигъл и дете

Бийглите са любопитни, другарски и любящи компаньони. Те са нормално спокойни, само че и обичат човешкото внимание и постоянно са подготвени да играят с вас. Все отново внимавайте: бийглите обичат звука на своя глас, тъй че като една от най-вокалните породи кучета, тънкостенните жилища не са целесъобразни. Представителите на породата могат да бъдат и много упорити! Но ще процъфтяват със притежател, който е подготвен да отдели задоволително време за тяхното образование и грижа. Отглеждането на дете и бийгъл може да е доста занимателно.

Отглеждане на боксер и дете

Боксерите са игриви, духовити и умни кучета. Те могат да се оправят с деца, които също имат безкрайна сила и обичат да са навън. Боксерите се схващат с деца. Те имат леко глуповата доверчивост, която децата могат да оценят. Тези кучета могат да бъдат непохватни от време на време и да блъснат или съборят някого, тъй че внимавайте с тях към дребни деца. Подходящи са за деца над 12 години.

Лабрадорите са подобаващи за деца

 Лабрадор и дете

Лабрадорите са лоялни фамилни кучета. Изключително добродушни са и са от последните кучета, които биха станали нападателни. Отзивчиви са, положителни, нежни и доста умни кучета. Лабрадорите се схващат отлично освен с децата, само че и с другите животни в къщата. Тези кучета толерират дете, което ги прегръща, дърпа, скубе или бута. Тяхната спокойна натура е огромен плюс за фамилиите с дребни деца. Лабрадор и дете вкъщи е доста добра концепция.

Мопс и дете е добър тандем

Мопсът е дребен и наподобява леко грозноват, само че грубото му лице скоро си проправя път в сърцата на мъже, дами и изключително на деца, към които това куче наподобява има специфичен афинитет. Обича да бъде покрай хората си и да им угажда. Чувства се комфортно както в дребен апартамент, по този начин и в селски дом, елементарно се приспособява към всевъзможни обстановки. Мопсовете не са естествени спортисти, само че имат мощни крайници и безпределно любознание – спортувайте постоянно с него, като включвате в тези игри и децата. Мопс и дете е добра композиция.

Френският булдог е уместно куче за дете

 Френски булдог и малко дете

Френските булдози са една от най-популярните породи дребни кучета в света, изключително измежду градските поданици. Спокойната и адаптивна порода е чудесна за нови фамилии и реагира добре на образование. Те са извънредно игриви, умни и адаптивни. Не са доста дейни, тъй че това е желана порода за по-мързеливите стопани, които не желаят дълги разходки. По темперамент френските булдози са спокойни и доста се привързват към децата, макар от време на време истеричното внимание, което малчуганите обръщат на любимеца ви.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР