Има много причини да се намали консумацията на месо. От

...
Има много причини да се намали консумацията на месо. От
Коментари Харесай

Има доста аргументи да се понижи потреблението на месо. От една страна стои мисълта за ориста на животните, които са подложени на всеобщи убийства, с цел да се изхранва човечеството. От друга пък е екологичният проблем - земята, водата, силата, въглеродният отпечатък. 

Всичко това докара до така наречен лабораторно месо - артикул, основан в лаборатории. Използват се кафези от същински животни. Така пържолата се създава посредством размножаване на кафези. Процес, който постоянно е считан за чудноват, изкуствен и даже неверен. 

Виж още: Бела Хадид и Valentino са огромните спечелили на Британските фешън награди за 2022

Първият артикул от култивирано месо е бургер и се появява през 2013 година През 2020 година производството си започва първата компания, произвеждаща лабораторно месо. 

Продуктите занапред ще би трябвало да се оправят със законодателствата на обособените страни и Европейски Съюз да вземем за пример, само че какъв е усетът на подобен артикул, който дава обещание да се оправи със международния апетит?

Лоти Лимп е веган от 7 година насам, а конфликтът ѝ с изкуственото месо е по-труден, в сравнение с си е мислила. " Лабораторното пилешко, което ядох, беше по-вкусно от всяко пилешко, което си спомнях отпреди да стана веган ", споделя тя пред Euronews Green. 

Виж още: Шок за Зукърбърг: Глобяват Фейсбук, Instagram и WhatsApp с до 2 милиарда евро!

" Със сигурност става въпрос по-скоро за вкусният сос и гарнитурата, в сравнение с за тази мека бяла плът ", прецизира тя, само че и добавя, че е уверена, че даже върлите месояди ще са удовлетворени от вкусовите качества на продукта. 

Към момента Сингапур е едно от дребното места по света, в които няма правни проблеми, които да спъват производството на такива артикули. Според GOOD Meat, които са пионерите в сектора, друга огромна борба (освен тази за регулациите) ще бъде тази за това по какъв начин ще се назовава продукта. От компанията разясняват, че има основна разлика във усещанията, когато се каже " лабораторно месо " и " култивирано месо ". 

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР