Има много обстоятелства, които не са свързани само с решението

...
Има много обстоятелства, които не са свързани само с решението
Коментари Харесай

Имунитетите на Борисов и Петков - ключови за Радев и решението за освобождаването на Гешев?

" Има доста условия, които не са свързани единствено с решението на Конституционния съд. Представителите на герб обявиха от трибуната на Народното събрание, че тези промени в закона са противоконституционни. Очевидно освен основният прокурор счита по този начин. Сега евентуално от ГЕРБ не считат по този начин, само че тези условия би трябвало да се прегледат ", уточни Маринов и добави, че публично напрежение по въпроса има, само че то не е обвързвано единствено и само с това какъв брой бързо Иван Гешев ще си тръгне от поста основен прокурор.

 

" Въпросът е обвързван и с поисканите имунитети на народни представители. Какво е забавно и значимо за обществото е разтегливо разбиране. Не бива да се тупа топката към имунитетите, с цел да се осуети настояването. Има доста други въпроси, свързани със правосъдната промяна, които не се изчерпват с освобождението на Гешев. Този Висш правосъден съвет ще избере ли нов основен прокурор, по кое време ще се попълни парламентарната квота в Конституционен съд и Инспектората към Висш съдебен съвет? ", попита Маринов.

 

Той призна, че е имало доста по-сериозни учредения Гешев да бъде отхвърлен от поста си, в сравнение с изявлението му с " политически отпадък ", което залегна в основанията на кадровиците. Маринов още веднъж загатна записите от срещата на Политическа партия, които бяха публикувани от отделилия се народен представител Радостин Василев. Те станаха мотив президента с принуда да връчи втория мандат за сформиране на държавно управление и провокираха искри сред Радев и " Продължаваме Промяната " - " Демократична България ".

 

" Наскоро чухме доста по-фрапиращи думи. за какво депутатите имат собствен етичен кодекс, а депутатите нямат? има доста съпоставими неща в изявленията им. за какво толкоз се бърза? ", попита Маринов, съгласно който се бърза, тъй като " избрани политически фактори са сметнали Гешев за неуместен ".

 

" Не мога да кажа с какво стана неуместен. ясно е кои напират за освобождението му, макар че го бранеха със всички сили единствено допреди седмици ", уточни Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР