Има много дерматологични ползи от бадемовото, от какаовото масло –

...
Има много дерматологични ползи от бадемовото, от какаовото масло –
Коментари Харесай

Ползвайте слънцезащитни кремове, а не олиа, с фактор 30 или 50, зове дерматолог

Има доста дерматологични изгоди от бадемовото, от какаовото масло – те усъвършенстват еластичността на кожата. Образуват филм, който лимитира тренсепидермалната загуба на вода.

Олиата през лятото обаче би трябвало да се заобикалят, съветва дерматологът доктор Мария Хаджийска. Те притеглят слънчевите лъчи, а някои с по-специфични съставки могат да провокират фотоалергични и фототоксични реакции, даже обрив, сходен на акне.

За отбрана от слънчевите лъчи трябва наложително да употребяваме подобаващи препарати с фактор 30 или 50, не олиа, и то да ги прилагаме през два часа на откритите елементи на лицето, акцентира доктор Хаджийска.

Трябва и да се пие повече вода, а облеклата да са по-широки и в светли цветове.

Слънчевата защита действа като физически филтър – отразява като огледало слънчевите лъчи, или като химични филтри – всмукват и обезвреждат лъчите.

На бебетата до 6 месеца не трябва да се ползват козметични кремове.

Мит е, че е добре възрастни да употребяват артикули за бебета или деца, тъй като кожата с годините става напълно друга като качества и потребности.

Дерматологът цитира проучване, съгласно което множеството хора употребяват едвам ¼ от нужното количество слънцезащитен препарат.

Дозата за лицето е 2 мг на кв. сантиметър.

Кремът би трябвало да нанасяме около 15 мин. преди излизане на слънце, и то освен когато отиваме на плаж, а и в градска среда.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР