Има ли регистриран първи случай на неизвестния остър хепатит у

...
Има ли регистриран първи случай на неизвестния остър хепатит у
Коментари Харесай

Има съмнения за първи случай на остър хепатит при децата в Бургас

Има ли регистриран първи случай на незнайния изострен хепатит у нас? В неделя в ефира на Нова телевизия здравният министър заяви за случай в Бургас. По-късно на страницата на здравното министерство оповестиха, че пробите от съмнителния случай следва да излязат при започване на тази седмица.

Детето е прието в болница преди празниците в УМБАЛ-Бургас. Малкият пациент е на 4 години и 6 месеца и върви на детска градина.

" Разгърната симптоматика не е имало. Имаше повишени стойности на чернодробните ензими, обща изнемощялост, пожълтяване на кожата и склерите. Детето е лекувано в болница към една седмица и към този момент е изписано за лекуване у дома ", изясни доктор Светослав Тодоров, зам.-директор на болничното заведение.

Пробите на детето са изпратени в РЗИ-Бургас. Оттам обявиха, че към момента няма удостоверение, че става въпрос за изострен хепатит.

" На съответната детска градина е направено наставление да се направи стерилизация на пространствата и да се следят контактните лица ", съобщи доктор Мирослава Коселкова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР