Има ли разрешение на спора между България и Северна Македония?

...
Има ли разрешение на спора между България и Северна Македония?
Коментари Харесай

Стефан Тафров vs Юлиан Ангелов: Кой предава българските интереси в С. Македония?

Има ли позволение на разногласието сред България и Северна Македония? И какви би трябвало да са външнополитическите цели на България? В избирателен спор по тези въпроси в „ Лице в лице “ дискутираха Стефан Тафров от „ Демократична България “ и Юлиан Ангелов от „ Българските патриоти - – Вътрешна македонска революционна организация, „ Воля “ и НФСБ "

„ България би трябвало да има твърда позиция в разногласието със Скопие, тъй като не може да се прави национално изменничество по отношение на историята и кръвта на българските героите, които са се борили за Македония. Не можем да постъпваме като Георги Димитров и други национални предатели “, безапелационен е Ангелов.
Снимка: btvnovinite.bg
Според него съперниците му от „ Демократична България “ желаят да извършат точно такова национално изменничество и да позволен започването на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз. Като доказателство на думите си той уточни, че „ Христо Иванов споделя, че Македония има право на личен прочит на историята “.

„ Заев направи сериозен дипломатически гаф със срещата си с Бойко Борисов. Днес Бойко Борисов даде знак, че в случай че е на власт, ще пусне Северна Македония в Европейския съюз. Това е шизофренно държание. Когато беше на власт, слага една позиция, а в този момент споделя: „ Служебното държавно управление и президентът няма да ви пуснат в Европейския съюз ". Това е безусловно възмутително – опит на един провален политик да употребява толкоз значима за България тематика за тясно партийни ползи и предизборни цели. Това може да буди единствено омерзение и би трябвало да бъде строго наказано в обществото “, сподели Тафров.
Снимка: btvnovinite.bg
„ България няма по какъв начин да пусне в този момент Северна Македония в Европейския съюз, тъй като е обвързана с парламентарна позиция. Лъжата на Борисов през днешния ден беше, че сподели, че служебното държавно управление няма да даде поддръжка, тъй като не желае, а не тъй като е обвързано с тази позиция. България е парламентарна република и не може да бъде подценено това решение “, разяснява политикът от „ Демократична България “.

„ Ние сме наследници на онази политическа традиция, която незабавно след рухването на комунизма съумя да завоюва сърцата на хората в Македония - след десетки години престояване в рамките на Титова Югославия Македония беше приета първо от България с държавното управление на Филип Димитров, от което бях част и аз. Впоследствие всички се съгласихме, че това трябваше да стане. Само че по-късно нито изградихме инфраструктура към Македония, нито имаше български вложения в тази посока. Ние не се превърнахме в модел за следване от Македония “, уточни Стефан Тафров.

„ С вашата мека позиция защитавате коминтерновските тези. Вие защитавате македонските тези, подготвени сте да клекнете пред Заев “, отговори на своя конкурент Ангелов.

Вижте целия спор във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР