Има ли разнобой между президента и премиера или става въпрос

...
Има ли разнобой между президента и премиера или става въпрос
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов пред ПИК: Управляващите хвърчат и вдигат пушилка. Но войната винаги е била между телевизора и хладилника - сега сме в TV епохата, накрая винаги печели хладилникът

Има ли разнобой сред президента и премиера или става въпрос за политическа игра - това е най-обсъжданият въпрос в страната сега.

Посещението на Кирил Петков в Северна Македония и последвалите го събития или събитията в " Булгаргаз " - това са двете аргументи, които анализатори и наблюдаващи съзират при напрежението във властта.

Потърсихме за коментар проф. Михаил Константинов.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- Има ли война сред президента Румен Радев и премиера Кирил Петков, проф. Константинов?

- Точно война не бих споделил. Но има съществено напрежение и то е видно.

Причината е, че властта е една. Както нямаше място на върха за двама през 2016 - 2017 година

Но, всичко е краткотрайно. Както баба ми преди време споделяше, и това ще мине.

- Как ще мине, там е въпросът?

- То зависи от нас.

По света текат забавни процеси, освен у нас. Сериозни публични конфликти стават по земното кълбо, тъй като на хората им омръзна да ги вършат на маймуни.

- Най-много митинги стават против ограниченията против ковида. Това ли имате поради?

- Да, и ковидът. Но не той е основата. Главният проблем са напечатаните пари без покритие. Затова се пробват да създадат дребна война в Украйна.

Но тя няма да бъде дребна, а доста огромна. Ако в действителност избухне.

- Русия към този момент съумява да удържи ситуацията и отхвърля да има желание да влезе в Украйна. Украинският президент приканва хората да не се поддават на суматоха. Единствено Съединени американски щати и Западът повтарят мантрата, че Москва ще нахлуе в Украйна?!

- Надявам се да няма война. Колкото и да ми е неприятно да го кажа, в света има двама същински огромни водачи. Това са Путин и китаецът Си Дзинпин. Другите им дишат прахта.

Нали знаете - през 1914 година никой не е желал война. Всички са били рационални, положителни. Но какво от това? Какъв беше изходът от Първата международна война - изтребване на елитите. След тях пристигнаха отпадъци.

Втората международна война доизби неизбитите. А в този момент пристигнаха джендърите и тяхната идеология. Европейската цивилизация се самоунищожава.

- Ще имаме български батальон с наши фрагменти - по този начин е съгласно държавното управление най-малко. Как ви се коства тази концепция?

- Това е пушилка. Нека този батальон е от 1000, 2000, че дори и от 5000 души. Голяма работа. Това е метод да се покажем, че сме съдружници. Лоялни.

Циркове. Затова никой не гледа на България съществено.

- В света към този момент от дълго време не съществува конфликт на идеологии, а на ползи. Нашият български разкол във властта за " Булгаргаз " ли е, макар че сигналът пристигна след визитата на Петков в Северна Македония?

- Не е единствено " Булгаргаз ". За какво е напрежението в света? Заради изчерпването на ресурсите. А те са три съществени - въздух, вода и земя. Като унищожиш земята, няма да има храна. Ами ужасяващото замърсяване на международния океан - то е смъртоносно и стотици години не може да се оправи. Да не приказваме за отравянето на въздуха.

Затова е суматохата в човешката популация.

България е едно малко оазисче. Има към момента вода, земя - също. Но нас ще ни прегазят за негативно време. Ние не можем с едни мигранти да се оправим. Та с по-голяма мощ.

- Съдебната промяна, за която денонощно политиците приказват - какво очаквате да се случи, в случай че съумеят да смъкват Иван Гешев? Конституционен съд взе решение, че правосъдният министър може да желае отстраняването на основния прокурор.

- Това са безспорни нелепости. За някои е фикс концепция да махнат Гешев. И какво, в случай че го създадат?

Съдебната промяна с кого ще я създадат, като хората са същите?! Добри - неприятни, това са.

Нищо няма да се оправи със свалянето на Иван Гешев.

Аз ги разбирам двете групировки, които се надскачат за основния прокурор. Дърпат си паниците. Но какво ще стане - като свърши водата, земята и въздухът? Ще умрат като всички други. Е, последни. Но какво от това?

- Как ви наподобява ходът на Кирил Петков да носи в прокуратурата информация, събрана от Google?

- Българската политика е композиция сред детската градина и цирк БУШ.

Сегашните са едни въодушевени и усмихнати. Скачат, тичат, хвърчат. Всичко, което вършат, е занимателно. Поне за една част от хората.

Но в последна сметка борбата постоянно е била сред тв приемника и хладилника. Накрая постоянно побеждава хладилникът. Сега към момента сме във времето на тв приемника.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР