Има ли презапасяване с лекарства срещу диабет за празниците? По

...
Има ли презапасяване с лекарства срещу диабет за празниците? По
Коментари Харесай

Има ли презапасяване с лекарства срещу диабет за празниците?

Има ли презапасяване с медикаменти против диабет за празниците? По данни на асоциацията на притежателите на аптеки - изчезналите лекарства са 14. Според асоциацията за паралелна търговия обаче дефицит няма. 

Председателят на Български фармацевтичен съюз в Русе Моника Иванчева споделя, че има едно или две изчезнали медикаменти. " Повечето от тях имат заместители. Ако лекарството е изписано по НЗОК, би трябвало пациентът да се върне при него да промени рецептата, а в случай че е е-рецепта, може и по телефона да се смени. Ако имаме същата лекарствена съставна част, може да се изпише на друга компания. При изчезнало лекарство правим поръчка за поръчка от склад, в случай че не, връщаме пациента при лекаря. Понякога обаче, в случай че няма търсене, складовете не поддържат наличност ", съобщи тя пред NOVA News.

В отговор от Българската асоциация за развиване на паралелната търговия с медикаменти декларират, че тяхна инспекция не е посочила липса на препарата в аптечната мрежа и няма заплаха пациентите да останат без инсулинова терапия. Възможно е тук-там, в обособени аптеки да има усложнения поради неритмични доставки, допълват от асоциацията.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР