Има ли нещо по-хубаво от ходене на театър с приятелки?

...
Има ли нещо по-хубаво от ходене на театър с приятелки?
Коментари Харесай

Три любими момичешки постановки в Младежкия театър

Има ли нещо по-хубаво от вървене на спектакъл с приятелки? Няма, по този начин си е. Да изгледаме дружно нещо прелестно, по-късно да го обсъдим на късна вечеря и да споделим мненията си за обстановките, героите и какво бихме създали на тяхно място. Нещо такова се случва след тези три представления в, обичани на мен и на приятелките ми.

 

„ Любовна ария “



Силвия Лулчева е в ролята на – стартирам с нея, тъй като тази чудесна, постоянно усмихната актриса с магически глас играе и в трите представления, за които ще стане въпрос. И по този начин, Джоан и Хари (Светослав Добрев) са нормално американско семейство на междинна възраст. Рутината на всекидневието от дълго време не ги провокира да се замислят за нереални неща като обич, благополучие, фантазии. Те нямат деца и Джоан трансферира своите неизразходвани усеща и натрапчива грижа към брат си Бийн (Николай Луканов). До момента, в който Бийн се влюбва (в несъответствуваща, по какъв начин иначе) и най-важната жена в живота му към този момент не е сестра му. Затова пък той, животът, ненадейно става различен – по-смислен, по-шарен, по-различен. И тези страсти последователно завладяват и света на Джоан и Хари.

Всичко това е поднесено занимателно, динамично и допълнено с музика. Просто ни се желае да пренесем това въодушевление и отвън театралния салон.

 

„ Като трохи на прозореца “



Също женска история, само че противоположна по въодушевление на горната. (Станка Калчева) е неуспяла кабаретна певица – алкохолът е разрушил кариерата й, фамилията й, връзката с щерка й. Край нея са останали единствено двама остарели другари – неуспешен артист и застаряваща красавица, издържана от мъжа си. Тези три блуждаещи души от дълго време са изгубили мощ и вяра за смяна към по-добро, само че не престават да си оказват помощ и да се обичат по този начин, както единствено същинските другари могат. И да са толкоз откровени един към различен, колкото другояче не биха разрешили на никого. С общите смешки, мемоари, кавги. Познато на всички ни и по тази причина завършващо с вяра.

 

„ Красиви тела “



И най-после, обичаното ми. Срещата на шест остарели приятелки, които животът не е съумял да раздели и обезвери и които знаят и имат вяра, че до момента в който са дружно, постоянно има вяра. Шестте се събират на празненство във връзка бременността на едната – baby shower, популярна в Съединени американски щати традиция, у нас еквивалент е може би „ погачата “, където също вървят единствено дами и се носят дарове за бебето. Бременната другарка е неомъжена, тя и въобще е забременяла след една луда нощ с хубав зеленоок мъж, който е отпътувал на другия завършек на света и няма да има нищо общо с бебето. Те, приятелките, ще го отгледат това дете, то е ясно, само че това не пречи да са от очаровани до възмутени – зависи коя в какъв стадий на персоналния си живот се намира. Актрисите в основните функции Искра Ангелова (която е и преводач на пиесата), Силвия Лулчева, Нона Йотова, Стефания Колева, Кристина Янева и Антоанета Добрева-Нети са шеметни и искрящи, както сме единствено когато сме с приятелките си, щастливи. Всяка от шестте си има своя история, свои секрети и собствен дребен свят, който се разкрива последователно. Момичетата от града на сцената, като всички прилики са изцяло инцидентни, несъмнено.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР