Има ли дискриминация от страна на образователното министерство спрямо родители

...
Има ли дискриминация от страна на образователното министерство спрямо родители
Коментари Харесай

Бивши депутати питат защо на МОН му трябва да знае какво работят родителите

Има ли дискриминация от страна на просветителното министерство по отношение на родители и настойници? Този въпрос сложиха на дневен ред някогашните депутати Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев.
Според тях, с Наредба 8 на МОН, която се отнася до информацията и документите за предучилищно и учебно обучение, се основават предпоставки за дискриминация. Причината – с изменение от септември тази година, с наредбата към този момент се събира информация и за " трудовата претовареност на фамилията " т.е. за служебното състояние на родителите/близки на децата.
Затова някогашните народни представители задават следните въпроси на МОН:
1. Какво постанова събирането на спомагателна информация за „ трудовата претовареност на семейството”, съгласно промените в Наредба No.8 и какво тъкмо включва тя?
2. Как и от кого ще бъде определяно, кое „ трето лице” следва да даде такива данни, като „ полагащ грижи за детето/ученика”?
3. Кои лица ще имат достъп до персоналните данни по т. 1 и 2 в НЕИСПУО и ще има ли надзор на достъпа до системата /т.е. кое лице и с каква цел е предписание информация в нея/?
4. Какви ограничения са взети от МОН, с цел да не се стига до дискриминационно отношение към едно или друго дете, на съображение служебното състояние на неговите родители/близки?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР