Има критики в становището на Венецианската комисия и те са

...
Има критики в становището на Венецианската комисия и те са
Коментари Харесай

Адвокат: Венецианската комисия смята, че трябва да я има фигурата на главния прокурор

" Има рецензии в мнението на Венецианската комисия и те са обосновани. Би било прекомерно и изопачено да се показа мнението като напълно сериозно. Той съдържа и огромно количество поддръжка. В частта за промените в правосъдната власт мнението е най-положително ", сподели юристът Емил Георгиев в предаването „ Лице в лице “.

Имат ли връзка митингите на енергетиците с претенции избор на съмнение към държавното управление?

Повод за изявлението му е вчерашната позиция на Венецианската комисия за плана за промени в конституцията. Според комисията той не е задоволително добре стимулиран. В петък парламентът разгледа на първо четене предложените ремонти в главния закон, импортирани в края на юли с подписите на 166 депутати от ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. 

" Те споделят, че формата на другарство не е наложително да се реализира посредством съответен орган, който да е очакван. Това е другарство може да се реализира и неофициално. Има един детайл, който е обвързван с Пленума е изборът на основен прокурор. Венецианската комисия застава на позицията, че би трябвало да остане фигурата на основния прокурор с съответни пълномощия. Общият Пленум, който е съдийския и прокурорския, той да избира основния прокурор. Това би извело избора на основен прокурор от един непрофесионално доминиран прокурорски съвет, в случай че остане съотношението шестима към трима ", сподели той.

В Народното събрание имаше и отзив по тематиката за концесията на „ Лукойл “ на пристанище „ Росенец “

Според него частта със служебното държавно управление не е в центъра на плана за изменение на конституцията. " Беше вкарана по чисто политически конюнктурни съображения. Аз считам, че попринцип би трябвало да се обмисли добър механизъм по отношение на служебните държавни управления ", безапелационен е Георгиев.

Повече гледайте във видеото.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР