Стартира кампанията за предстоящите европейски избори. Те ще се проведат

...
Стартира кампанията за предстоящите европейски избори. Те ще се проведат
Коментари Харесай

Старт на кампанията за евроизборите: Какви са тревогите в Европа?

Стартира акцията за идните европейски избори. Те ще се проведат от 6-и до 9-и юни редом в 27-те страни членки на Европейския съюз. 

Ентусиазъм или паника се усеща в Брюксел?

На евровота през 2019 година са дали своят вот малко над 50% от 370-те милиона европейци. Според изследванията на публичното мнение в този момент над 70% декларират, че имат намерение да отидат до урните.

 „ Алфа Рисърч “ за изборите за Народно събрание: ГЕРБ-СДС са любимец, ПП-ДБ са „ донор “ Тази сутрин 6 мин. „ Алфа Рисърч “ за изборите за Народно събрание: ГЕРБ-СДС са любимец, ПП-ДБ са „ донор “  bTV с нова цифрова поредност за изборите за Европейски парламент - „ Да разберем Европа “ България 2 мин. bTV с нова цифрова поредност за изборите за Европейски парламент - „ Да разберем Европа “  „ През 1968 година изгубихме дребното народна власт “: Пътят от Пражката пролет до Европейски Съюз Светът 2 мин. „ През 1968 година изгубихме дребното народна власт “: Пътят от Пражката пролет до Европейски Съюз  Румен Радев: Нека изборите за народен парламент не заглушават дебата за Европа България 3 мин. Румен Радев: Нека изборите за народен парламент не заглушават дебата за Европа  „ Алфа Рисърч “ за изборите за Народно събрание: ГЕРБ-СДС са любимец, ПП-ДБ са „ донор “ Тази сутрин 6 мин. „ Алфа Рисърч “ за изборите за Народно събрание: ГЕРБ-СДС са любимец, ПП-ДБ са „ донор “  bTV с нова цифрова поредност за изборите за Европейски парламент - „ Да разберем Европа “ България 2 мин. bTV с нова цифрова поредност за изборите за Европейски парламент - „ Да разберем Европа “  „ През 1968 година изгубихме дребното народна власт “: Пътят от Пражката пролет до Европейски Съюз Светът 2 мин. „ През 1968 година изгубихме дребното народна власт “: Пътят от Пражката пролет до Европейски Съюз  Румен Радев: Нека изборите за народен парламент не заглушават дебата за Европа България 3 мин. Румен Радев: Нека изборите за народен парламент не заглушават дебата за Европа

Тревогите обаче идват от ежедневните сигнали от разнообразни страни членки за мощни мрежи за дезинформация. Фалшивите вести ще бъдат главното предизвикателство пред Европа в оставащите дни до изборите. 

Примери

Прокремълската мрежа „ Допелхенгер “ направи подправени копия на десетки държавни уеб сайтове в разнообразни европейски страни, както и на уеб страниците на медийни колоси като „ Монд “, „ Фигаро “ и „ Паризиен “ във Франция, „ Билд “ и „ Дер Шпигел “ в Германия. Няколко страни членки пък се оказаха наводнени от подправени информации от уеб страницата Voice of Europe.

Много е значимо и по какъв начин ще се отразят на гласоподавателите информациите за пробойни в самите европейски институции. През мандата на сегашния Европарламент гръмна най-скандалната спекулация за корупция, разкривана до този миг „ Катаргейт “. Постепенно стана ясно, че с изключение на Катар, Мароко, Русия, и Китай намира канали до евродепутати, които не отхвърлят пари, с цел да обслужват ползите им.

На този декор започва предизборната акция, която би трябвало да убеди европейците, че единствено те би трябвало да имат право да дефинират в каква Европа желаят да живеят, а не трети страни да дефинират дневния ред според от личните им ползи.

Как може да се промени Европа след тези избори? 

Абсолютно несъмнено е, че Европа ще наподобява много друго след 9-и юни. В Европарламента двете първи политически фамилии – Европейската национална партия (ЕНП) и Прогресивния алианс на социалистите и демократите ще запазят своите водещи позиции.

Според всички социологически изследвания нови места ще завоюва крайната десница. Нейното сензитивно разширение ще е за сметка най-вероятно на либералите и на зелените.

Повече или по-малко очевидни, само че доста покупко-продажби се чакат сред политическите сили, с цел да се прокарват значимите решения за Европа. Вероятно много ще се втвърди тона за миграцията, главният губещ евентуално ще е Зелената договорка и климатичните упоритости на Европа.

В края на април в един и същи ден двама от водещите евролидери предложиха две радикално разнообразни визии за Европа. Френският президент Еманюел Макрон съобщи: „ Европа е смъртна. Да не се заблуждаваме, тя може да почине “. По думите му, ако тя разчита на някой различен да я пази, без да има обща защита, както и в случай че страхливо стои на интернационалния пазар, до момента в който Съединени американски щати и Китай не се двоумят да интерпретират разпоредбите по техен метод, Европа може да се разпадне. 

Визията си за Европа показа и различен изявен водач - унгарският министър председател Виктор Орбан. Той беше безапелационен, че изборите в Европа и в Съединени американски щати ще отворят нова епоха на суверенитет. Суверенитет, какъвто той избира за Унгария и я съпоставя с " остров на суверенитета " като страна, която блокира редица основни решения за Европейски Съюз.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР