Има „конкретен риск“ мафиотските структури да се намесят на предстоящите

...
Има „конкретен риск“ мафиотските структури да се намесят на предстоящите
Коментари Харесай

Мафията може да се намеси в изборите

Има „ съответен риск “ мафиотските структури да се намесят на идните парламентарни избори в Италия при започване на идващия месец, заяви организация АНСА.

Вътрешният министър Марко Минити уточни, че има действителен риск мафията да повлияе на свободните избори, уточни изданието. Той съобщи, че дейностите на проведената престъпност могат да подкопаят демократичния развой.

Марко Минити сподели също по този начин, че има „ прекомерно огромно безмълвие по тези въпроси “ на Апенините. Страната е изправена пред двойна опасност по думите му, а точно – мафиотската активност и терористичната опасност.

На локално равнище през годините огромните мафиотски структури като „ Ндрангета “, „ Коза Ностра “ и „ Камора “ са били свързвани с пазаруването на гласове. Службите са обезпокоени най-много от „ Коза Ностра “.

Иронично гибелта на Тото Риина, прочут като „ босът на босовете “, не отслаби италианската мафия, а в противен случай. Карабинерите считат, че „ Коза Ностра “ се е подсилила след преструктуриране. Интересно е, че някогашният министър председател Силвио Берлускони, чиято партия ще взе участие на идните избори, също беше упрекнат за връзки с мафията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР