Има изписани десетки книги по темата Какво трябва да кажа

...
Има изписани десетки книги по темата Какво трябва да кажа
Коментари Харесай

Директор от Deloitte с 10 съвета за търсещите работа

Има изписани десетки книги по тематиката " Какво би трябвало да кажа по време на изявлението за работа и какво не би трябвало ", само че рядко високопоставени мениджъри споделят в прав текст какво чакат от хората, които желаят да работят за тях.

Business Insider показва един подобен случай.

Леонард Александру е механически шеф в интернационалната одитна компания " Делойт " в Румъния, като по личните му думи е взел участие в стотици изявленията с претенденти за работа. В серия изявления в Twitter той изброява някои от качествата, които търси в бъдещите фрагменти, както и държанието, което би им дало късмет да продължат напред в подбора.

I'm a Chief Technology Officer at Deloitte.

I've hired 100+ people in my career and I know in the first 9 minutes if a candidate has what it takes.

Here are 10 things that will make you stand out in any interview:
— Leo Alexandru (@theleoalexandru)
Честност : " Виждал съм доста хора да настояват, че знаят всичко, само че при съответен въпрос се оплитат. Вместо това ми кажете какво не сте чували, не сте употребявали от известно време или желаете да опознаете по-добре. Тези неща по този начин или другояче в един миг ще излязат ".

Отношение : " По-малко ме интересуват качествата, в сравнение с отношението. Способностите се получават, до момента в който отношението има бездънен корен. Искам хората да са положителни, надеждни и насочени към решения ".

Уважение към предходната работа : " Повечето хора си сменят работата поради шефа си, поради парите или поради опциите за развиване. Това не значи, че би трябвало да дискредитирате дадена компания единствено тъй като желаете да се махнете от нея ".
 Тихото овакантяване: Заради шефа или поради самата работа
Тихото овакантяване: Заради шефа или поради самата работа

Лесно да посочим с пръст мениджърите, само че не постоянно те са отговорни за демотивацията на чиновниците

Химия : " Искам да почитам претендента и да имаме общи полезности. Виждам ли се да работя с него за 10 и повече години? ".

Комуникации : " Искам екипът ми да може да дебатира, да обменя хрумвания и да намира решения посредством договаряния. Интересувам се по какъв начин изразявате гледната си точка без да сте нападателни ".

" Не " също е отговор : " Ще разисквам с вас хипотетични обстановки и ще желая вашето мнение. Търся хора, които са подготвени да се изправят против решенията ми, статуквото и посоката, в която върви екипът. Не желая да назначавам безмозъчни роботи, а хора, на които мога да имам вяра да свършат работата ".

Подготовка : " Искам да видя дали претендентът е заинтригуван от позицията и си е написал домашното, дали е прегледал в детайлности описанието на позицията, дали е проучил промишлеността и компанията и дали е квалифициран за общите въпроси ".

Въпроси : " Вместо просто да задавам въпроси, чакам полемика - какви са провокациите, какви са критериите за триумф, за какво предходният човек на тази позиция я е напуснал ".

Хъс : " Ако не виждам хъс за позицията, за региона и за трансформацията, няма по какъв начин да работим добре дружно ".

Досегашни триумфи : " Последно, само че най-важно: какво сте създали или сте помогнали да бъде направено? Лични планове? Успешни планове? Подобрени процеси? Покажете ми, не ми разказвайте - всеки може да напише всичко в автобиографията си ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР