Има изоставяне на доставките на ваксините, но това не е

...
Има изоставяне на доставките на ваксините, но това не е
Коментари Харесай

Захариева: Не бива да се изисква задължително ваксиниране, за да влезеш в една държава

Има занемаряване на доставките на имунизациите, само че това не е единствено у нас, а на всички места в Европа. Ще бъде направена и инспекция на завода в Белгия, с цел да се посочи от къде идва казуса с производството. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева.

„ Ваксините са доброволни и те би трябвало да останат такива. Ние би трябвало да убеждаваме жителите с медицински причини, а не принудително. Не бива да се изисква наложително имунизиране, с цел да влезеш в една страна. Особено в рамките на Европейски Съюз - това ще бъде изрично нарушаване на свободното придвижване на жителите “, сподели още вицепремиерът в ефирът на БТВ.

Относно съветската ваксина , тя съобщи, че в случай че тя получи позволение от Европейската организация по медикаментите, тогава ще се види дали може да се поръча и от нея, сподели министърът на външните работи.

Захариева разяснява и избраната от президента Румен Радев дата за парламентарните избори.

„ Недоглеждане беше да се дефинира датата 4 април, тъкмо Великден за католици и арменци, президентът не предложения професионални дипломати, нито мен. Надявам се да не е преднамерено, с цел да бъдат затруднени нашите сънародници да гласоподават Изборите в чужбина също костват пари, само че по тази причина се стремим да отворим секции там, където има повече гласоподаватели “, сподели още Захариева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР