Има изгледи политическата кризата да се реши. Въпреки в първия

...
Има изгледи политическата кризата да се реши. Въпреки в първия
Коментари Харесай

Александър Маринов: Има изгледи политическата криза да се реши

Има изгледи политическата рецесията да се реши. Въпреки в първия ден на 49-ото Народно събрание се избра ръководител и бе контрактувана законодателна стратегия. Това са знаци, че Народното събрание може да работи. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев.

Според него президента не бърза с консултациите с политическите сили . По думите му Той постанова едно движение, с което даде знак, че чака Народното събрание да работи съзнателно, без отсрочване и политически игри. Маринов разясни, че е значимо дали партиите употребяват даденото има време дейно или за отсрочване.

Маринов уточни, че президентът носи вреди. Всеки който ръководи губи от известността си. От друга страна Радев извършва своите конституционни отговорности. Служебните държавни управления се оправят добре, само че те не са пригодени за дълготрайно ръководство, разясни той.

Не бива да имаме свръхочаквания към консултациите при президента. Консултациите не могат да заменят договарянията сред партиите. Те са значими за президента да реши по какъв начин да организира процедурата по връчване на мандатите, посочи Маринов.

Той бе безапелационен, че няма тактически съюз сред ГЕРБ и президентството. Снижава се градуса на взаимните рецензии в името на приличието. Принципните другия остават и нищо не се е трансформирало в това отношение, добави съветникът.

Според него е позитивно това, че партиите си приказват. Трудно ще се направи държавно управление със взаимно присъединяване сред ГЕРБ и ПП-ДБ. Няма справедливи предпоставки за това. Внушава се на обществото, че са подготвени на компромис, това е един тип надиграване. Варианта за нови избори остава по-вероятен, уточни Маринов.

По отношение на бюджета той посочи, че в околните дни служебното държавно управление ще внесе проектобюджет. От тук нататък всички дейности и бездействия са отговорност на политиците. Възможно е да се раздуят разноските предизборно. Това е действителна заплаха. Дори и да няма държавно управление, страната би трябвало да има бюджет , сподели още той.
 Александър Маринов не вижда ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ в постоянен кабинет
Александър Маринов не вижда ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ в постоянен кабинет

Едва ли някой длъжностен министър ще желае да остане в постоянно държавно управление, счита той
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР