Има искане от Интерпол за временно задържане на още четирима

...
Има искане от Интерпол за временно задържане на още четирима
Коментари Харесай

СЛУЧАЯТ ЖЕЛЯЗ: Интерпол иска арест за още 4-има българи

Има искане от Интерпол за краткотрайно задържане на още четирима български жители на същото съображение като това на Желяз Андреев. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на настояването за изгонване на българския жител Желяз Андреев, търсен от Съединени американски щати по съмнение за нарушаване на комерсиално ембарго.

Главният прокурор посочи, че става дума за двама мъже – родени през 1980 година и 1986 година, и две дами – родени през 1987 година и 1969г., за които е открито от органите на Министерство на вътрешните работи, че се намират на територията на град София и единствените дейности, които могат да бъдат подхванати по отношение на тях е неотложно издаване на разпореждане и задържане. „ Задържането се претендира на същото съображение, каквото се претендира за Желяз Андреев – въз основата на същите обвинявания, на същите правосъдни актове, които са издадени.

Това значи, че Върховната касационна прокуратура следва да задържи лицата за 72 часа и да изпрати преписката на съответния способен областен прокурор, който би трябвало да внесе претенции в Софийски градски съд за краткотрайно задържане ", изясни Цацаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР