Има интереси с горивата покрай войната в Украйна. Русия опитва

...
Има интереси с горивата покрай войната в Украйна. Русия опитва
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Текат преговори за продажба на рафинерията на Лукойл в Бургас

Има ползи с горивата около войната в Украйна. Русия пробва да си покачва цените, само че забавно е държанието на нашите държавни управления. И предходното, и настоящето. Има ембарго и таван на цените на петрола от сорта URALS, с който се доставя и рафинерията в Бургас. Таванът е 60 $ за барел. Няма по какъв начин да не се вкара тази цена. Но те вършат машинация благодарение на българското държавно управление.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria енергийният специалист Красимир Манов.

“Литаско ” купува на под 60 $, само че го продава на цената на сорта БРЕНТ. Оттук идва тази голяма машинация, с която съветската компания си цялостни джобовете. Цените би трябвало да са с към 0.80 ст. до 1 лев по-ниски. Това е просто и обикновено нещо.

Българското държавно управление би трябвало да ни отбрани интереса, не да мълчи. Ако бях аз щях да одържавявам рафинерията. Става въпрос за следващата скица и машинация. Доказателствата са информация с която разполагам.

Текат договаряния за продажба на рафинерията. Бяха на един остров на Средиземно море. Преговорят за цената. Не мога да ви кажа кои са били на тази среща. Говорим за продажбата на рафинерията. Българската страна е наясно с това, което се случва. Има служби, които се занимават с тези неща. Но няма да го разяснява никой. Българските управляващи прекъснаха концесията и направиха държавна благосъстоятелност Росенец. Сега новият притежател няма да има къде да разтоварва, ще би трябвало да изиска това право и сглобката ще създадат сделката. Правителството е на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Политическа партия, хора от " Магнитски " стоят на първи ред в Народното събрание.

Ръстът в цените на горивата ще продължи. Правителството не прави нищо по въпроса.

Тези 3 милиарда лева за градежа на " Турски поток " ние в никакъв случай няма да си ги върнем, той е издигнат със заем от “Газпром Банк ”, а текат и лихви.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР