Има информация, че в Бородянка и няколко други освободени украински

...
Има информация, че в Бородянка и няколко други освободени украински
Коментари Харесай

Зеленски посети Буча и предупреди, че има градове с дори повече жертви

" Има информация, че в Бородянка и няколко други освободени украински градове, цивилните жертви са даже повече ", в сравнение с в Буча, заяви президента Володимир Зеленски.

Със стотици трупове на мъже, дами и деца по улиците, Буча се трансформира в знак на зверствата на Москва. След освобождението на нови обитаеми места в покрайнината на Киев обаче не престават да се разкриват още по-ужасяващи гледки. Бородянка се намира 25 километра западно от града, който бе наречен   " Нова Сребърница " по прилика с Босна от 1995 година

Зеленски посети Буча, приказва за случилото се, заяви за информация, че повече от 300 души са били убити и измъчвани там и засегна щетите, нанесени в Стоянки и Ирпин: " Градовете са просто унищожени. "

Украинският държавен глава ще приказва пред НАТО във вторник, откакто уточни, че е в полза на Киев да се организира намерено следствие на избиването на цивилни в страната. Той насочи рецензии към западните водачи за закъснялата им реакция:

" Трябваше ли стотици от жителите ни да умират в мъка, с цел да схванат най-сетне някои Европейски водачи, че съветската страна заслужава допустимо най-сериозния напън?, " сподели той и още веднъж прикани за военна помощ: " Ако бяхме получили това, от което имаме потребност, можехме да спасим хиляди. "

Очакванията на президента са, че в южна и източна Украйна дейностите ще са даже по-брутални: " Знаем какво ще сторят в Донбас. " Министерството на защитата разгласи, че Русия нападна градовете Рубижне и Попасна в Луганск, приготвя се за атака в Северодонецк и работи по завладяването на Мариупол.

В Мотижин, град на 45 километра западно от Киев, са открити труповете на петима цивилни, в това число кмета Олга Сухенко. Ръцете им са били завързани, оповестяват локалните управляващи. Сухенко, брачният партньор ѝ и техния сън са били отвлечени на 24 март, твърди полицията: " Измъчвали са и са избили цялото ѝ семейство, " показа Антон Хераченко - консултант във вътрешното министерство. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР