Има хиляди семейства, в които котки и бременни жени живеят

...
Има хиляди семейства, в които котки и бременни жени живеят
Коментари Харесай

Котки и бременност: Какво трябва да знаят бъдещите майки?

Има хиляди фамилии, в които котки и бременни дами живеят един до друг без никакъв риск за здравето на майката и бебето. Но въпреки всичко има някои защитни ограничения, които би трябвало да имате поради.

Най-страшното нещо при общуването на бременна жена с котки е опцията да се болести с токсоплазмоза, рисково заболяване, което може да аргументи вродени недостатъци на плода. Поради тази причина доста бъдещи майки, едвам научили за бременността, стартират да търсят нов дом за своите домашни любимци. И на вятъра! Такива фрапантни ограничения не са нужни, в случай че не забравяте за защитните ограничения.

Токсоплазмозата е заболяване, породено от паразита Toxoplasma. Котките могат да се заразят от сурово месо и контакт със нечиста почва. В този случай животните най-често са носители на заболяването, само че самите те не се разболяват.

За да разберете дали преди сте имали контакт с патогени и сте построили имунитет към него, можете да извършите специфичен кръвен тест. Наличието на антитела против токсоплазмоза значи, че в случай че влезете в контакт с котка, инфектирана с токсоплазмоза, е по-вероятно да не се разболеете.

За да предпазите себе си и детето си от паразити, специалистите предлагат да спазвате следните правила:

1. Не пускайте котката си на открито. Ако котката е домашна, дано остане домашна. Рискът от заразяване с токсоплазмоза при котки, живеещи в апартамент, е редуциран до нула - при изискване, че животното не употребява сурово или незадоволително обработено месо.

2. Оставете другите членове на фамилията да почистят тоалетната за котки. По време на бременност се въздържайте от всевъзможен контакт с скотски изпражнения.

3. Пази непорочност. Токсоплазмените ооцити стават дейни 24 часа след нахлуване във външната среда. Колкото по-рано се в профил тоалетната, толкоз по-малка е вероятността заболяването да се популяризира.
Суеверия за бременни
За някои те са остарели суеверия, за други остават постоянно живи. Младите майки ги чуват от своите майки и баби, които от своя страна ги п...
Прочети повече
4. Носете ръкавици. Ако въпреки всичко би трябвало да почистите повърнатото и изпражненията на животното, не забравяйте да употребявате домашен ръкавици. Измийте добре ръцете си със сапун след разчистване.

5. Преминете към суха храна. Ако преди бременността сте хранили котката си с домашна храна и сурово месо, време е да преразгледате диетата на животното. Не излагайте вашия домакински любим и неродено дете на непростим риск!

6. Сменяйте котешката тоалетна. Някои притежатели към момента пълнят кошчето за котки с пясък и скъсани вестници. От хигиенична позиция това е един от най-лошите разновидности, защото разнася нечистотия из целия дом. Използвайте съвременни мощно абсорбиращи силиконови пълнители и почиствайте тавата допустимо най-често.

И още няколко правила за отбрана от токсоплазмоза, които ще бъдат потребни за всички бременни дами:

·         По време на бременност се пробвайте да нямате нови домашни любимци.
Факти за бременността, които ще ви шокират
Бременността е специфичен, дълго чакан и цялостен с трепети, безредици и промени миг от живота на дамата. Повечето обстоятелства към бременнос...
Прочети повече
·         Не галете котки, които живеят на открито.

·         Погледни под краката си! Избягвайте всевъзможен контакт с скотски изпражнения.

·         Когато работите в градината, използвайте високи гумени ръкавици.

·         Пийте единствено пречистена вода. Не използвайте фонтани за пиянство в паркове и други публични места.

·         Премахнете от диетата си меса със междинна неотстъпчивост – даже в случай че пържолата е приготвена от основния готвач на обичания ви ресторант.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР