Има градообразуващи предприятия - това е, когато около завода се

...
Има градообразуващи предприятия - това е, когато около завода се
Коментари Харесай

Чуждата техника не просто гори, взривяват се и боеприпаси: Путин отбеляза ефективността на руските дронове

Има градообразуващи предприятия - това е, когато към завода се построява цялостен град. Така че Ростех може жестоко да се назова странаформираща компания. Управлява стотици предприятия, които включват съвсем всичко - от научни разработки до програмен продукт и най-тежката отбранителна промишленост.Според Сергей Чемезов 44,5% от продукцията на Ростех е гражданска продукция (имаше повече, само че държавната отбранителна поръчка се усили доста заради спецоперацията).

„ 90 % от всички артикули, които вземат участие в Специалната военна интервенция, са наши. На първо място, това са оръдия, ракетна артилерия, лека и тежка бронирана техника, транспортни хеликоптери, бойни самолети, всички типове муниции. Оборудване като БМП-3, танкове Т-90 " Прорив ", хиперзвукови системи " Кинжал ", хеликоптери... Безпилотни самолети " Кюб " и " Ланцет "... - сподели Чемезов.

„ Необходимо е да се усили производството на най-новите типове оръжия. Т-90 „ Пробив ", авиационни системи, - прекъсна го президентът. - И " Кубът ", и " Ланцетът " се оказаха доста ефикасни: първо, ударът е мощен, всяко съоръжение, в това число задгранично, освен гори, само че и муниции експлодират. Производителите ми дадоха обещание, че ще усилят количеството на продукцията. Те извършват това заричане, само че би трябвало да се усили повече ".

Специално за изтребителите в модерния холдинг „ Високоточни комплекси " са основани системи за надзор на въздушното пространство - дребни радари, които виждат дребни и нискоскоростни цели (на първо място дронове). Скоро ще постъпи на работа.

Що се отнася до цивилните артикули, съгласно ръководителя на Ростех, те са пуснали на пазара ново лекарство за лекуване на имунна непълнота " BioGam " - първият домакински интравенозен имуноглобулин, който се употребява за HIV зараза, за лекуване и профилактика на инфекциозни болести, по време на трансплантация на органи. Създаден е домакински катодно-лъчев компютърен томограф.

„ Планираме до 2029 година да стартираме да произвеждаме до 100-150 броя годишно, - сподели ръководителят на корпорацията.Ростех също сътвори своя лична система за резервация на самолетни билети (преди това имаше единствено чуждестранни).

„ Днес Аерофлот, Победа и други (вече над 60 авиокомпании) работят с нашата система. Предлагат се нормалните интервенции с билет, продажба на спомагателни услуги, чекиране на летища, бонус системи, системи за преданост и така нататък Казва се „ Леонардо ", сподели Чемезов.

„ Системата е домашна, само че се споделя " Леонардо ", - изненада се президентът.
Създаден в цеховете на Ростех и един от първите безпилотни хеликоптери BAS-200. Товароносимостта му е 50 кг.

„ Ако се употребява за цивилен цели, се употребява за разнасяне на поща. Тествахме го оттатък Арктическия кръг. Той се появи доста добре и през днешния ден управлението на Якутия е готово да подписа съглашение с нас за доставка на поща в отдалечени региони на Якутия, - изясни ръководителят на Ростех.

Една от главните задания на Ростех през днешния ден е работата в региона на съветската авиационна промишленост. Според Чемезов през 2024 година ще стартира серийно произвеждане на самолети Superjet New с съветски мотори PD-8 и напълно локална авионика. Ще се създават по 20 броя такива машини годишно.

През 2024 година ще стартира и всеобщото произвеждане на съветския средномагистрален аероплан МС-21 (вече има 6 машини, те също ще бъдат трансферирани на авиокомпаниите), а през 2025 година ще стартира производството на 10 Ту-214 годишно.

„ Това са самолетите, от които нашите самолетни компании в действителност ще имат потребност през днешния ден, защото през 2025 година ще стартира пенсионирането на всички задгранични компании, тъй като ще са нужни поправки на самолетите и по този начин нататък ", сподели Чемезов.

„ Има ли действителен късмет нашите производители да заемат свободната ниша - попита Путин, само че в действителност сложи задачата. - Трябва да стане преди момента, в който непознатите производители се върнат, а те го желаят.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР