Има готовност за цялостната реконструкция на "Граф Игнатиев" и околната

...
Има готовност за цялостната реконструкция на "Граф Игнатиев" и околната
Коментари Харесай

Правят цялостна реконструкция на "Граф Игнатиев"

Има подготвеност за цялостната реорганизация на "Граф Игнатиев " и околната зона, плануваната дата за начало е 8 май, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила на конференция, на която показа програмата за ремонт и създаване на пътна инфраструктура в столицата.

Обектът е част от програмата, финансирана по Оперативна програма “Регионално развитие”, имаме цялостна подготвеност. В сериозен сектор ще бъдат сменени канализационната и водопроводната мрежа, уточни кметът Фандъкова, която помоли за опрощение в задатък живеещите в региона хора, поради действия, свързани със сериозен звук.

И тази година следва тежък строителен сезон, някои от обектите са с небосвод от две години, задачата е да продължим с възобновяване и модернизацията на инфраструктурата в града, уточни столичният кмет, като добави, че още веднъж акцентът е върху огромните улици и булеварди, като огромните обекти са към 20. Има сериозен акцент върху трамвайния релсов път, планува се цялостна реорганизация на трамвайни трасета, измежду тях на ул. "Граф Игнатиев ", "Каменоделска ", бул. "Цар Борис III ".

Повечето от обектите са свързани със усложнения в придвижването, уточни Фандъкова, като добави, че са направени деликатни оценки, с цел да бъдат те по-малки, само че въпреки всичко ще бъдат факт. Ще създадем вероятното главната тежест да е през летните месеци, добави тя.

Сред новостите е, че идентични старания ще се съсредоточат върху базовата инфраструктура и кварталните улици - бюджетът от общинския бюджет е съвсем еднакъв, дори с лек превес на кварталните улици. Предвижда се ремонт на тротоарите в цялата Столична община. При контрола върху дейностите в кварталните улици и тротоарите залагам доста и слагам задания на районните кметове, без автограф на областен кмет не се изплащат средствата на съответните компании, тъй че те имат лостове за сериозен надзор, уточни Йорданка Фандъкова.

Планира се в края на май да стартира и повсеместен ремонт на подлеза на бул. "България " и "Гешов ", където положението е тежко и се цели също съгласуваност със строителството на метрото.

Няма съответна дата, само че продължаваме с желанието поетапно да бъде ремонтиран и бул. "България ", с цел да спре кърпенето, следва привършване на социална поръчка за избор на реализатор, имаме желанието да ремонтираме от бул. "Гешов " до бул. "Гоце Делчев " - сектора в най-тежко положение, само че по кое време тъкмо зависи от приключването на процедурата, уточни столичният кмет.

Продължава и работата по редица обекти от предходната година.

Сред обектите, за които има подготвеност, са идно преасфалтиране на бул. "Христофор Колумб " в "Дружба " - след 15 юни. Предстои и преасфалтиране на Източната дъга - след 15 май, както и на сектора от "Васил Левски " - от Ректората до "Патриарх Евтимий ".

Сред обектите, за които има към момента процедури за избор на реализатор, само че които би трябвало да почнат тази година, е и тунелът на "Люлин ", който не е ремонтиран, откогато е издигнат. По бул. "Тодор Каблешков " се планува опцията за създаване на трамвайно трасе.

Предстои до края на май да има определен реализатор за реорганизация на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III ", както и реализатор за реконструция на зоната към храма "Св. Александър Невски ".

Бюджетът за дейностите и от разнообразни източници. Големите обекти, които са част от плановете по Оперативна програма "Региони в напредък " - двете зони и интегрираният план за рационализация на градския превоз, са на стойност близо 88 млн. лв. - те ще се извършват в границите на две години. От бюджета на Столична община има към 37 млн. лв. за съществени обекти и към 39 млн. лв. за квартални улици и тротоари, уточни Фандъкова.

Строителството на метрото продължава в това време, добави кметът Фандъкова, която благодари в задатък на жителите за търпението по отношение на неудобствата около строителството, тъй като по думите й усложнения ще има, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР