Има големи шансове президентите на Косово и Сърбия Хашим Тачи

...
Има големи шансове президентите на Косово и Сърбия Хашим Тачи
Коментари Харесай

Тачи, Вучич и Могерини може да бъдат номинирани за Нобелова награда

Има огромни шансове президентите на Косово и Сърбия Хашим Тачи и Александър Вучич, както и посредничката от Европейски Съюз в разговора сред двете страни Федерика Могерини да бъдат номинирани за Нобелова премия, в случай че реализиран съглашение за Косово до пролетта, написа сръбският в. " Данас ", базирайки се на дипломатически източници.

Биография на косовския президент, озаглавена " Нова страна и общественик ", се показва това лято в западните столици, което в интернационалните дипломатически кръгове се пояснява като " първа крачка " към вероятната номинация на Тачи за Нобелова премия за мир, съобщи Българска телеграфна агенция.

Автори на биографията са Роджър Бойс и Сузи Джагър, публицисти от английския " Таймс ", а предговорът е написан от някогашния претендент за президент на Съединени американски щати Боб Доул, който се счита за един от съветниците на Тръмп.

По неофициална информация на " Данас " книгата към този момент е показана в Лондон, Берлин, Париж, Виена, в наличието на някогашния общоприет секретар на НАТО лорд Джордж Робъртсън, немския посланик Волфганг Ишингер, австрийския посланик Волфганг Петрич и някогашния държавен секретар на Съединени американски щати Мадлин Олбрайт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР