Има ги поне няколко във всяка компания - онези, които

...
Има ги поне няколко във всяка компания - онези, които
Коментари Харесай

На мърморкото - с любов

Има ги най-малко няколко във всяка компания - тези, които непрестанно мърморят, предсказват бедствия и всякога настойчиво ви се опълчват. Те са част от живота на компанията и е добре да ги приемате, да мислите за мястото им в екипа и даже да ги обичате.

Да ги обичате? Да - те постоянно имат стойност, която доста компании по този начин и не си вършат труда да вдървен. Повечето стратегии за смяна включват тактики за превъзмогване съпротивата на чиновниците посредством създаване на чувство за необходимост, основаване на възприятие за привързаност и увеличение на правата. Но човек не може и не трябва да пробва да надвие всекиго. Концентрирайте напъните си там, където те ще имат максимален резултат. Имайте поради къде съпротивата

- би била най-вредна;

- би могла да се популяризира най-лесно. Във всяка компания има персони, чието въздействие се простира отвън избраната им роля. Ако те не са с вас, могат да ви убият. Увлечете ги в новото начинание още през цялото време.

- може да се окаже най-дълбока. Кой има да губи най-вече?

Щом определите областите на най-силна опозиция, започнете нападателен проект, с цел да я проумеете, преодолеете и употребявате. Една от най-големите неточности, които ръководителите може да позволен, е да предположат, че тя е без съображение. Някои окуражават съпротивата, тъй като тя може да помогне да се плануват евентуални възражения измежду сложните клиенти. Ако изслушвате недоволните, може да постигнете освен това от отчитане на евентуални дефекти. Може просто да ги превърнете в запалени поддръжници на смяната.

Пол МиЧълмън, редактор на Harvard Business Online.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР