Има един вид вълк, който предпочита да похапва банани, вместо

...
Има един вид вълк, който предпочита да похапва банани, вместо
Коментари Харесай

Вълкът, който обожава банани

Има един тип вълк, който избира да похапва банани, вместо да се храни с месо. Той живее в Южна Америка и има неповторим външен тип. Това необичайно животно не наподобява на вълк, а на лисица, която е доста едра и е с несъразмерно дълги крайници. Този вълк се назовава гривест и е извънредно забавен в доста връзки.

Главата на гривестия вълк е като на лисица, тялото му е покрито с оранжева четина, а краката му са черни в долната част. Гривестият вълк върви леко изкривен като хиена. Опашката му е бяла в края, тъкмо като на елементарните лисици. С това обаче приликите с лисицата свършват.

Гривестият вълк е много висок - към 75 сантиметра, и тежи до 25 кг. Дългите крайници са нужни на гривестия вълк, с цел да съумява да минава през високата трева, когато излиза на лов. Това животно развива извънредно висока скорост, когато тича, и с право се назовава дребен гепард.

Но най-интересно е менюто на гривестия вълк - то се състои както от месо, по този начин и от разнообразни типове плодове, които той даже избира пред месото. Гривестият вълк се храни с дребни гризачи, зайци, птици и риби.

 Вълкът, който обожава банани

Гривестият вълк е доста мъдро животно и знае по какъв начин да разгъне свилия се на топка броненосец, чиито твърди люспи защищават мекото му коремче. Когато лови гризачи, гривестият вълк ги подплашва, с цел да се затичат, и се хвърля върху тях с огромна мощ.

Любимите вкусотии от растителен генезис за гривестия вълк са преди всичко бананите. Освен това тези забавни хищници на драго сърце хапват захарна тръстика, домати и ябълки.

За положителния външен тип и здравето на гривестия вълк храненето с банани и домати е от значително значение. Челюстите му не са мощни и за него е мъчно да предъвква месото, по тази причина пък с лекост изяжда храната от растителен генезис.

Много постоянно се случва гривести вълци, които се хващат, с цел да станат част от системата на зоопарковете, да получават съществени здравословни проблеми и даже да умират, тъй като чиновниците на зоологическите градини са ги хранили единствено и само с месо, както вършат с останалите вълци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР