Има един специален раздел в Наказателния кодекс, който предвижда наказателна

...
Има един специален раздел в Наказателния кодекс, който предвижда наказателна
Коментари Харесай

Екимджиев: За сваляне от трибуната на НС се полага дори затвор

Има един специфичен раздел в Наказателния кодекс, който планува наказателна отговорност, в това число отнемане от независимост, за подобен вид похищения против свободата на словото, против свободата на сдружаване и така нататък

Това съобщи пред телевизия " Евроком " юристът Михаил Екимджиев, разяснявайки поръчките на " Възраждане " да смъкват депутатите от ПП-ДБ Явор Божанков и Манол Пейков от парламентарната естрада, когато излизат да приказват от нея.

" Тоест това, което беше казано, в случай че бъде осъществено, ще е налице състав на закононарушение от общ темперамент.

И защото сега към момента основният прокурор Гешев се е заканил да се саморазправи с " политическия отпадък ", изтъквам го него, дано следи с изключително внимание един необикновен, фашизоиден политически отпадък, който имаше доблестта, поради непросветеност несъмнено, да ни предизвести, че се готви да извърши такова закононарушение и в случай че това бъде направено, без значение дали от народен представител от " Възраждане ", дали тъкмо против Манол Пейков или против Явор Божанков,

неотложно да бъде поискано снемане на депутатския имунитет и наказателно следствие ",

уточни Екимджиев.

" Това не е посягане съответно против Манол Пейков и против Явор Божанков. Това е посягане против нас жителите, които в един свободен, законен избор сме изпратили тези хора да ни съставляват там и те съставляват целия български народ според Конституцията. Така че това са искрено антиконституционни дейности и съставляват закононарушение ", безапелационен е юрист Михаил Екимджиев.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР