Има един изключително любопитен камък, който не е като никоя

...
Има един изключително любопитен камък, който не е като никоя
Коментари Харесай

Извънземни ли го направиха: Мистерията на мегалитния камък, която човечеството не може да разгадае

Има един извънредно любопитен камък, който не е като никоя друга мегалитна конструкция по света. Намира се в оазиса Тайма в Саудитска Арабия и е наименуван Ал Наслаа. Това, което го прави неповторим и го слага в центъра на редица теории на конспирациите, е че е разрязан на половина с поразителна акуратност.

Достатъчно е да погледнете фотографията, с цел да останете в изненада и учудване. Скалата е висока 10 метра и необятна 7,6 метра. От момента на откриването му през 1883 година големият камък от пясъчник Ал Наслаа изправя учените пред голям брой неразгадани досега въпроси и догатки от вида на това, че през него може да е минал лазерен лъч.

Освен че е съвършено разграничен в центъра, на повърхността му са изобразени странни знаци, основани в антични времена. Повечето от тях изобазяват човек на кон. Лазерната акуратност на разреза дава съображение на доста откриватели, в това число и палеоастролози (учени, които вършат връзка сред описанията за богове с пришествията на извънземни на Земята), да допускат, че камъкът може да има нещо общо със свръхнапреднала цивилизация (с извънземен или земен произход), имала извънредно развита технология. 

The Al Naslaa rock formation, found in Saudi Arabia, is one of Earth’s greatest mysteries. Two boulders, six meters (20 feet) high, stand atop their own pedestals, separated by a perfectly smooth crack.
— Phenomena (@NGSSphenomena)

Интересното е, че двете половини на мегалита стоят непокътнати на местата си от епохи и някак съумяват да поддържат салдото си. Всеки, който е имал опцията да види със личните си очи мистичната конструкция, рядко стига до извода, че разрезът се е образувал по натурален път.

Конвенциалната просвета твърди, че идеалната празна линия сред двата изправени камъка с плоски лица е естествена.

Според общоприетата обичайната доктрина, разделянето на камъка на две половини в средата е породено от придвижването на земята под мегалита. Тези дребни вибрационни сили образували дребни пукнатини по повърхността на камъка, които довели до напукване тъкмо в средата след епохи. Допуска се и вероятността това да бъде и остаряла (незначителна) линия на разлом, която постоянно основава зона от отслабена канара, която се унищожава доста по-лесно. 

The Al Naslaa rock is a landform 50 km south of the Tayma oasis in Saudi Arabia. It is split down the middle into two parts, both balanced on small pedestals.
— Ancient Origins (@ancientorigins)

Възниква обаче въпросът: може ли произведение на природата да бъде толкоз тъкмо и разрезът – толкоз чист и идеален? Не са малко учените, които позволяват, че камъкът е бил изсечен от извънземни. Тъкмо съвършената линия дава теорията за съществуването на извънземна, само че не изключва и концепцията за антична човешка цивилизация, която в действителност е имала технологии, по-напреднали от тези, които имаме в този момент, само че които били окончателно заличени от пясъка на времето.

За да разбираем мистерията на този мегалит, единственият сигурен метод би бил да се върнем към времето, когато камъкът се е образувал. Археолозите са разкрили, че най-старото споменаване на града-оазис датира от 2 хиляди години пр.н.е.

От деня, в който е открит, до ден сегашен, същинският генезис на разреза продължава да тъне в тайнственост и да буди доста въпроси: Откъде е пристигнал този мегалит тук? Как са съумели да го разделят с лазерна точност, без да употребяват технологии? Ако пък са разполагали с такива, тогава кой го е употребявал? Въпроси, оставащи без отговор, само че и сами по себе си доказателство, че светът е цялостен с секрети и загадки, които вълнуват човечеството от незапомнени времена до през днешния ден и не престават да изправят учени и археолози пред провокациите на човешката цивилизация и планетата Земя.

 



 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР