Има един флаг на „Молиню”, на който е изписано: „Силата

...
Има един флаг на „Молиню”, на който е изписано: „Силата
Коментари Харесай

Интервюто с Невеш: Уулвс осъществиха мечтата ми за титла

Има един байрак на „ Молиню”, на който е изписано: „ Силата на вълка е в глутницата”. И въпреки всичко всяка глутница се нуждае от лидер, а всяка гражданска война – тази тук е португалска – се нуждае от искра.

За триумфа на амбициозния план на китайските притежатели на Уулвърхамптън катализаторът отвън терена е суперагентът Жорже Мендеш, а на терена – Рубен Невеш. Трансферът на плеймейкъра на националния тим на Португалия от Порто в подвизаващите се тогава в Чемпиъншип „ вълци” се случи през юли 2017 година и бе против рекордна сума за дивизията – 15,8 млн. паунда. Сума, втрещила мнозина.

Днес обаче никой не си и помисля да оспорва мъдростта на тази покупка, най-малкото и самият Невеш, който единствено на 18 години бе станал най-младият капитан в Шампионската лига за всички времена, тогава с екипа на „ драконите”. Неговото виждане да се причисли към вървящите единствено напред и нагоре „ вълци” бе изцяло целесъобразно във времето и той изигра основополагаща роля за тима под управлението на тогавашния си треньор в Порто – Нуну Ешпириту Санту. Уулвс завоюваха купата в Чемпиъншип и пробиха в Топ 10 на Премиър Лийг, откакто към португалската гражданска война се причислиха също Руи Патрисиу и Жоао Моутиню.



Със супергол на Невеш те изхвърлиха Ливърпул за Купата на Англия в понеделник, а от началото на сезона лишиха насладата от успеха у други могъщи противници в страната като Манчестър Сити, Челси, Арсенал, Манчестър Юнайтед и, най-прясно, Тотнъм на „ Уембли.”

Онова, което е явно от прекарването на време в компанията на този образован и удивително зрял за своите 21 години юноша, е това, че е безпределно надалеч от облика на типичния задграничен футболен наемник. Отдаващият се напълно на футбола, приятелката си и детето си Рубен живее единствено на към 3 км от подготвителната база на клуба Комптън и неотдавна си татуира вълк на лявата ръка.



„ Направих го поради самото животно – изяснява халфът. – Според мен вълкът е доста спортно по дух животно. Той работи доста крепко, с цел да реализира своите цели, и пази фамилията си. Не се татуирах поради клуба, само че това, че вълкът е негов знак, го прави малко по-специален, несъмнено.”

Този му ход единствено послужи да усили даже още повече любовта на почитателите към аса на тима, който ловко сортира точния пас, разрушава играта на противника, чете я чудесно и шутира удивително от далечно разстояние. Още от времето му в Чемпиъншип последователите пеят за него: „ На Нуну Санту човека… и Зидан пред него клеква.”



Стъпилият крепко на земята Невеш обаче наподобява последния човек, който ще остави главата му да се зарее в облаците. Той докара при себе си цялото си семейство от Португалия за Нова година, с цел да отпразнуват дружно края на „ мечтаната” 2018-а. В нея ще останат запечатани като безконечен спомен първият рожден ден на дъщеричката му Магарида през август, годежът с обичаната му Дебора и забременяването с техния наследник, който би трябвало да се появи на бял свят напролет.

„ Това бе фантастична година за мен и фамилията ми, най-важната за мен във футболно отношение, защото спечелихме купата в Чемпиъншип. Беше ми огромна фантазия да стана първенец и го постигнахме. След това направих и дебюта си в Премиър Лийг и се любувах на първата половина на сезона. Приятелката ми и аз се и сгодихме и тя още веднъж е бременна. Малкото ми момченце се чака да се роди през април и аз ще сторя всичко по силите си да имаме още една огромна година – за мен, за фамилията ми и за клуба.”



Щастлив с живота при Нуну Ешпириту Санту, Невеш подписа нов петгодишен контракт с усъвършенствани финансови условия с Уулвс предишното лято и има два гола и асистенция в 19 мача в Премиър Лийг. Той движи играта в центъра дружно с Жоао Моутиню, който се причисли през юли м.г. Това доста вълнува Невеш, който израсна като почитател и момче за преследване на топките на мачовете на Порто, където Моутиню блестеше.

„ За мен е доста специфичен миг този на подписването на Жоао. Когато бях дребен, го гледах по какъв начин играе и му се възхищавах. Тогава гонех топките на мачовете му, а в този момент играем един до друг. Това е необикновено!”

Замяната на футбола в Шампионската лига за втория ешалон в Англия може и да изглеждаше необикновен ход за мнозина, но Рубен си е имал своите аргументи за него: „ Чемпиъншип е доста конкурентна лига и ти разрешава да растеш като състезател.”

И в случай че продължава да пораства в същите темпове, всички ще приказват за него през юни, когато може да излезе за Португалия против Англия във финала на Лигата на нациите.
Джеймс Нърси, „ Дейли Мирър”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР