Има два варианта за Природен парк Витоша. Единият е приемане

...
Има два варианта за Природен парк Витоша. Единият е приемане
Коментари Харесай

Димов: Има два варианта за парк Витоша - приемаме нов план или изменяме стария

" Има два разновидността за Природен парк " Витоша ". Единият е приемане на новия проект, който е върнат с спомагателни въпроси към дирекцията на Природен парк „ Витоша “, а другият е изменение на съществуващия проект. Това съобщи в Народното събрание екоминистърът Нено Димов по отношение на Плана за ръководство на Природен парк " Витоша ".

Димов посочи, че сега се преглеждат двата разновидността като благоприятни условия и разясни, че се търси оптимално най-бързият метод, по който да се действа, за развиването на парка и добави, че той би трябвало да бъде върнат на софиянци. " Това закъснение през последните години е прекомерно дълго и би трябвало да се преодолее съпротивата за това паркът да не може да се развива ", добави още министърът.

" Не мога да кажа за какъв брой време ще се позволи, чакам до края на февруари, дори доникъде на месеца, да получа назад информацията от Природен парк „ Витоша “ и въз основата й ще решим по какъв начин да действаме “, посочи още Нено Димов.

" Трябва да се направи организационен проект, който да мине през екологична оценка и оценка за сходство, а в случай че има капиталови планове те да минат през оценка за влияние върху околната среда “, разясни министърът. Димов добави, че съгласно него парка би трябвало да бъде върнат на софиянци и дефинира забавянето като прекомерно дълго.

" От самото начало това е политически митинг. Няма нищо общо с околната среда ", по този начин Димов дефинира митингите в отбрана на Пирин и срещу построяването на втори въжен превоз в Банско. Министърът посочи, че съгласно него протестиращите не са наясно, говорейки за 48% застрояване. " Как си го представяте, това са 200 кв.км? Това са Пловдив и Варна взети дружно ", добави още Димов.

„ Става дума за 2% застрояване, върху които единствено режимът е заменен и се позволява " разясни още екоминистърът и добави, че при капиталови планове, те би трябвало да минат през оценка за влияние върху околната среда " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР