"Има достатъчно инструменти и достатъчно пари, за да се преодолее

...
"Има достатъчно инструменти и достатъчно пари, за да се преодолее
Коментари Харесай

Красимир Стойчев: Планът на правителството за Брюксел е фентъзи, а някаква женица поучава бизнеса

"Има задоволително принадлежности и задоволително пари, с цел да се преодолее рецесията с COVID-19 и следствията от нея, стига да не се харчи за нелепи планове ", съобщи предприемачът Красимир Стойчев.
Според него с парите от Европа България може да преструктурира стопанската система си и да процъфти, стига да има съответен проект.
Стойчев не счита, че би трябвало да се основава специфична комисия, която да се бори с икономическите измерения на пандемията, както предлага някогашният финансов министър Симеон Дянков, тъй като „ когато някой не желае да свърши нещо, прави комисия “.
Що се отнася до изказванието на обществения министър Деница Сачева, че ограниченията са задоволителни, само че бизнесът не ги познава, Стойчев съобщи пред bTV, че „ тази женица не е прекарала един ден в действителната стопанска система “ и не знае защо става въпрос.
По неговите думи Европа има специфична стратегия за битка с безработицата, в която са отделени 120 милиарда евро, а от тях 511 милиона са за България, само че общественият министър не е направил нищо за усвояването им.
„ Единственото, което сподели Дянков правилно е, че държавното управление тича след рецесията. Всичко става, когато министър председателят каже, а той е прекомерно ангажиран, с цел да го направи “, съобщи Стойчев.
Според него има задоволително пари, само че би трябвало да се спре безсистемно харчене за планове, тъй като „ тези хора, които чакат пред лечебните заведения, не се интересуват от тръбите към Сърбия или превъоръжаването на армията “.
С финансирането от Европа ще имаме „ 100 милиарда запас и в случай че бъде вярно вложен, България ще процъфти “, счита Стойчев, който означи, че това зависи от проекта на държавното управление, а препоръчаното от тях е „ фентъзи “. Общи приказки и нищо съответно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР