Има доста ясни сигнали за конкретен лобистки интерес. Той е

...
Има доста ясни сигнали за конкретен лобистки интерес. Той е
Коментари Харесай

Любен Дилов-син за вятърните паркове в черно море: Има доста ясни сигнали за конкретен лобистки интерес

„ Има много ясни сигнали за съответен лобистки интерес. Той е доста посредствен. Много наподобява на лобистка корекция, на лобистки закон сега, в този му тип. “ Това заяви  Любен Дилов – наследник, който не поддържа текстовете за построяването на вятърни паркове в Черно море, прокарани от болшинството в Народното събрание.

Според Дилов „ има много ясни сигнали за съответен лобистки интерес – съответна компания, която желае да усвои средства за изследване “.

„ Имаме извънредно добър Институт по океанология. Ако желаеме да проверим офшорния вятър – къде би могъл да бъде стопански преференциален, не е нужно да одобряваме закон. Те могат да създадат и картография, да проучат нещата, без да заплашват по никакъв метод риболова.Към момента икономическа полза на подобен план клони към нула, това е голяма загуба за предстоящ вложител. Някой е реши да усвои пари за изследване, без въобще да счита да строи такива паркове, сподели Дилов – наследник.

Той е безапелационен, че минусите за околната среда, туризма и риболова са доста повече от плюсовете.

„ Перките в Добружда повлияха на Виа Понтика сигурно – изчезнаха избрани типове птици, миграционният поток се измести оттова, а това е национално благосъстояние. Със сигурност това няма да благоприятства рибата да е по-близо до брега. И трептения, и звук. “

„ В момента стопански за България е доста по-изгодно да развива соларите, в случай че търсим опция. Слънцестоенето в България е доста по-добро от вятъра. Първокурсник в Географския факултет ще ви го каже това “, разяснява Любен Дилов – наследник. Той уточни и доводи на наши експерти, занимаващи се с климатични градове, че е по-добре по-добре да извличаме сила от сероводорода, колкото и това в този момент да е скъпо и да наподобява фантастика.Те споделиха – времето, в което така наречен офшорен вятър ще стане преференциален, почти ще съвпадне с времето, когато сероводородните технологии ще станат преференциални. “

Рибарите неведнъж показват безапелационна позиция против перките в морето. Те дават образец със Северно море, където към този момент има последствия върху рибните ресурси от слагането на ветрогенератори.

На 6 февруари в Народното събрание следва кръгла маса, проведена от вносителите на законовите ремонти, които дават зелена светлина за слагане на ветрогенератори в морето.

„ Това няма да реши никакъв проблем в енергетиката, а ще сътвори проблем. Никой не си прави труда да изследва имаме ли потребност от тях, какъв е ресурсът ни, какъв брой ще създават те, каква използавемост ще имат, какъв брой вятър ще духа там. Тези проучвания не са направени. “ Това мнение изрази някогашният енергиен министър Румен Овчаров.

По думите му договорът, който служебното държавно управление на президента Румен Радев с министър председател Гълъб Донев подписа с турската компания „ Боташ “, е неправилен и нездравословен за България, напомня SafeNews.

Източник: БНР

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР