Има ден в годината, в който всички си разменяме подаръци.

...
Има ден в годината, в който всички си разменяме подаръци.
Коментари Харесай

Щедрият вторник отваря сърцата за другите

Има ден в годината, в който всички си разменяме дарове. Има ден, в който си даваме взаимно амнистия. Има ден, в който просто даряваме. " Щедрият вторник " или #GivingTuesday е денят, в който честваме щедростта и човечността.

" Щедрият вторник " е нов празник на благотворителността, който поражда в отговор на " черния петък ", необятно и печално прочут, и на " кибер понеделника ", който беше през вчерашния ден.

" Днес е ден, който отбелязва другата страна на монетата - за ресурсите, за парите, за нашето време, което можем да вложим в нещо по-добро и да го отпразнуваме. Най-отявлените оптимисти споделят, че откакто са платили по-евтино през " черния петък " и сте икономисали от отстъпки, може би е добре да ги вложите тези отстъпки в щедрост ", сподели изпълнителният шеф на Фондация " BCause " Елица Баракова пред БНР.

Повече от 100 страни означават днешния " великодушен вторник ".

На днешния ден онлайн дарителските акции са отворени и хората съумяват да съберат милиони, които влагат за щедрост.

" Карат всички тези пари не да стоят в дрешниците, а да оказват помощ на човек, да трансформират живота му, да дадат обучение или просвета на дете или младежи ", описа Баракова.

В България този алегоричен ден също набира известност. Днес се отварят двете платформи - DMS и BG, за положителни дела.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР