> ИлюстрацияДесетимата са задържани на 16 и 17 декември 2019

...
> ИлюстрацияДесетимата са задържани на 16 и 17 декември 2019
Коментари Харесай

Разбиха организирана престъпна група с монопол на търговията с дрога в Максуда

 > Илюстрация
Десетимата са арестувани на 16 и 17 декември 2019 година във Варна и в столицата при взаимни дейности по следствието на Специализираната прокуратура, ГДБОП и ТС БОП-Варна.

При неутрализирането на групата у множеството участници, както и в употребени от тях жилища и коли, са открити и конфискувани близо 4 кг наркотични субстанции, в това число метамфетамини, хероин, марихуана.

Наркотици са открити и у арестувания в София доставчик на групата, който " захранвал “ варненските разпространители с килограми. Според събраните досега доказателства за избран интервал от време групата придобила монопол върху разпространяването във Варненския квартал " Максуда “.

Има данни, че е пласирала и в други региони на града. На девет от арестуваните е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 18 декември 2019 година, за седем от тях (в това число и на обвинявания за сналбдител на едро) Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за задържане под стража. На двама от участниците в групата ще бъде поискана мярка за неотклонение " Домашен арест “. Един е оставен без мярка заради нужда от незабавно лекуване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР