илюстрация Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под

...
илюстрация Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Българин опита да удуши човек в Хамбург, задържаха го във Варна

илюстрация

Варненският областен съд дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 28-годишния Христо Д., чието предаване желаят управляващите в Германия. Той е разгласен за интернационално търсене с Европейска заповед за арест, издадена при започване на този месец, от Районен съд – Хамбург, по отношение на причиняване на умишлена телесна щета. Това оповестиха от пресслужбата на съда.

Престъплението е осъществено на 14.08.2022 година Съгласно заповедта, българинът неоснователно нанесъл побой на съквартиранта си, опитал да го души, а потърпевшият изпаднал в безсъзнание.

Варненският областен реши, че Европейската заповед за арест дава отговор на законовите условия. Искането е издадено от способен орган - Районен съд – Хамбург.

Разследването против Христо Д. е почнало през 2022 година, само че той не е бил открит и е бил разгласен за интернационално търсене. В Германия плануваното наказване за закононарушението е „ отнемане от независимост “ до 5 години.

Престъплението е наказуемо и по българския Наказателен кодекс. С оглед застраховане на наличието на Христо Д. в идното произвеждане по екстрадицията му, съдът реши, че по отношение на него следва да бъде взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “.Определението на съда може да бъде обжалвано. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР