Илюстрация Увеличаване Автор: Tom Brenner [Reuters] Смаляване Посещението на Бойко

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Tom Brenner [Reuters] Смаляване Посещението на Бойко
Коментари Харесай

Нашингтон

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Tom Brenner [Reuters] Смаляване
Посещението на Бойко Борисов и неговите заместници потегли изкривено още с идването на военната база Андрюс във Вашингтон. Проблемът беше естетически и пристигна от вицепремиера, той - и министър на войната, Каракачанов, който някак комично излезе от тялото на държавния " Еърбъс " в кежуъл облекло и носещ куфарче и калъф за костюм, които като че ли не искаше да остави на личния състав, а да си носи самичък.

Сценката, публикувана от самата Правителствена осведомителна работа, провокира серия от смешки в интернет, като най-любимата ни е колажът на господин Каракачанов, слизащ по стълбичката с жълта найлонова торбичка " Била ". Не закъсня обаче и самоотвержената отбрана на вицепремиера. " Според близки на Каракачанов това било поради неговата невзискателност, той не желал да товари някого от делегацията да му слугува ", написа " 24 часа ", а за облеклото му написа друго: " Преди да излети, той имал желание да се преоблече в самолета с публично облекло, само че преди да кацнат, им споделили, че публична гала на това летище няма ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Главният редактор на най-верния уебсайт до Борисов - жълто-кафявия ПИК, имаше друга версия: " Причината да не се преоблече е, че в самолета няма къде да направи това, защото към него са всичките му сътрудници от делегацията ". Т. нар. журналистка оставя отворен въпроса пред кого се е преоблякъл самият министър председател поради обстоятелството, че на публикувани от него фотоси в Рейкявик (където самолетът спря за презареждане) той беше импровизирано облечен.

Следващият акцент в репортажите беше церемонията от военното гробище в Арлингтън. Отново ПИК: " Церемонията по посрещането на Борисов там бе избрана като невиждана, защото в негова чест изгърмяха цели 21 топовни салюта, които изненадаха Вашингтон ", написа още изданието и тук е значимо да уточним - при публична гала салютите са постоянно 21 - такава е военната традиция от XIV век. Другият вид е с три салюта, само че съгласно разпоредбите на военното гробище толкоз са изстрелите при заравяне.

Следва поантата на визитата - срещата с президента Тръмп. Тук ще цитираме Валерия Велева, която предава срещата сред двамата: " Ръкостискане. Прегръдки. Опит за целувки от страна на Борисов и леко оттегляне на Тръмп. Борисов схваща, че е прекрачил граница. Обръщат се. И потъват в Белия дом. " Казано е всичко. В едно изречение!
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР