Илюстрация Увеличаване Автор: Huawei Смаляване Оценка 90/100ПлюсовеМоже би най-добрата камера

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Huawei Смаляване Оценка 90/100ПлюсовеМоже би най-добрата камера
Коментари Харесай

Страхотна камера в познат дизайн

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Huawei Смаляване
Оценка 90/100

Плюсове
Може би най-хубавата камера сега
Приближението е впечатляващо
Батерията

Минуси
Екранът е съвсем същият като P20 Pro
Софтуерът на Huawei

Китайският производител Huawei към този момент не крие упоритостите си да стане световен водач на смарт телефон пазара по продажби, като към този момент измести Apple от втората позиция в бранша. Зад триумфа на компанията стои опцията да покрива всички сегменти - от най-евтиния до най-високия клас. Но " лицето " на тактиката й са флагманските модели, с които колосът демонстрира последните си нововъведения. Такъв е и тазгодишният модел P30 Pro, който надгражда предшественика си P20 Pro във всеки аспект, само че най-много камерата, която може би е водещата на пазара.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Дизайн и екран

Докато P30 Pro предлага много забавни и новаторски решения във връзка с камерата и даже звука, в региона на дизайна и екрана Huawei не залага на огромни промени. С изключение на неналичието на датчик за пръстови отпечатъци, тазгодишният модел очевидно не се разграничава фрапантно от предшественика си със стъкления си тил и покриващия съвсем цялата предница екран. Стъклената задница е красива, само че хлъзгава, което носи обилни опасности от изпускане.

В горната част начело е отстранен така нареченият разрез (notch на английски), тъй като към този момент няма високоговорител, а в центъра е само дребната точка на селфи камерата. В долната пък липсва упоменатият датчик за отпечатъци, което разрешава на екрана да покрива съвсем цялата предница. Датчикът към този момент е вграден в долната част на екрана, което Huawei показа в края на 2018 година в другата си флагманска серия - Mate 20 Pro.

Заради неналичието на високоговорител и слушалка горе звукът се предава през екрана посредством вграден под него високоговорител. Благодарение на така наречената иновация Huawei Acoustic Display Technology човек може да постави ухото си на което и да е място на екрана и да чува (дори на задната част). Единственият забележим високоговорител е под екрана при USB-C слота за зареждане. Няма 3.5 мм жак, само че в комплекта има USB-C слушалки.

Хардуер и програмен продукт

P30 Pro употребява личния процесор на Huawei Kirin 980, който дебютира в Mate 20 Pro. В България се предлага с 8 GB RAM и 128 GB или 256 GB вътрешна памет. Както във всички модели на китайската компания, софтуерът употребява интерфейса на Huawei EMUI, като в P30 Pro версията е 9.1, основана на Android 9 Pie. Като почитатели на чистата версия на Android 9 в Pixel телефоните на Гугъл EMUI 9.1 ни се коства тежка и е една от по-слабите страни в моделите на Huawei. Тя предлага много благоприятни условия за оптимизация, само че междинният консуматор се нуждае от значително време, с цел да напипа желаните настройки.

Камера

За сметка на това задната камера в P30 Pro е в действителност извънредно добра във всевъзможни обстановки. След трите датчика в P20 Pro в този момент Huawei залага на четири в тазгодишния си модел. Водещата е 40 мегапиксела, която улавя с 40% повече светлина от предшественика си. Това дава опция за доста положителни фотоси и при тъмни условия. Тук моделът си съперничи главно с Pixel 3 на Гугъл, който също демонстрира забележителни резултати със своята Night Sight функционалност.

Другите три датчика в P30 Pro са 20-мегапикселова широкоъгълна камера, 8 мегапиксела телефото, а четвъртият не снима независимо, а подкрепя останалите. Сферата, в която P30 Pro е безусловно пред всичките си съперници, е опцията за приближение. Чрез така наречената перископна система камерата в модела има благоприятни условия за 5-кратен оптичен зуум, 10-кратен хибриден или 50-кратен дигитален. В проби в действителна среда резултатите бяха доста, доста положителни.

В рекламните си видеоматериали Huawei говореше и по какъв начин с приближението може да се снима даже луната при така наречения Moon Mode и доста публицисти направиха и пуснаха сходни фотоси при едно от последните пълнолуния. Все отново " лунните " благоприятни условия се оказаха и доста добър маркетингов трик, защото стана ясно, че P30 Pro употребява изкуствен интелект, с цел да надгражда фотосите, т.е. потребителят снима луната, а след това логаритъмът я почиства. P30 Pro обаче няма потребност от сходни " трикове ", тъй като камерата му е може би най-хубавата на пазара все още. Предната е 32 мегапиксела.

Батерия
Батерията е другата сфера, в която китайската компания е напред. В P30 Pro тя е 4200 mAh с 40W бързо зареждане, което значи, че за 30 минути телефонът се зарежда до към 70%. Има и ужасно бързо безжично зареждане - 15W, като от самия смарт телефон може да се зареждат и други телефони и устройства - безжични слушалки, смарт часовници и така нататък

Оценка
P30 Pro е логически избор за тези консуматори, които разполагат с бюджет, търсят водеща камера и батерия. Дизайнът не предлага новости, само че малко модели в наши дни (изключваме навлизането на сгъваемите смартфони) внасят особени промени в тази сфера. Цената му е към 1550 лева за версията със 128 GB и към 1900 лева за 256 GB. Huawei пусна на пазара и по-евтиния P30, който няма същите характерности, само че може да е опция на тези, които не разчитат на висок бюджет.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР