Умните крушки са един от най-лесните и достъпни начини за

...
Коментари Харесай

Светлина, повече "умна" светлина

Умните крушки са един от най-лесните и налични способи за човек да стартира да прави дома си " смарт ". Те заменят обичайните, могат бързо и елементарно да бъдат следени през смарт телефон, часовник или глас и дават благоприятни условия като смяна на силата на светлината и цвета. Пазарът към този момент предлага безчет модели, а ние подбрахме няколко, като се фокусирахме върху обичайния цокъл Е27.

Преди да стартираме, няколко разяснения за начинаещите: yмнитe ĸpyшĸи ce дeлят нa двa типa - едните употребяват така наречения хъб, през който се свързват с интepнeт (и който се купува отделно), и тaĸивa, ĸoитo ce cвъpзвaт диpeĸтнo ĸъм pyтepa.

Освен това те са по-скъпи от обичайните, само че пък имат по-голям живот и харчат по-малко сила, тъй че в дълготраен проект са добра инвестиция. Някои от моделите тук са единствено с бяла светлина, а други са цветни. Силата на старите крушки (с жичка) се измерваше във ватове, само че при смарт разновидностите приказваме за лумени - колкото по-високи са те, толкоз по-ярка светлина оферират. Тук изброените модели дават отговор на към 60 вата и малко нагоре (около 800 лумена). Друг значим фактор е цветната температура, която може да се управлява през смарт телефона. По-високите температури - до 8500К, са като мощни офис светлини, до момента в който по-меките - към 2500К, допускат мека светлина и уют.

И не на последно място - потребителят може да купи модели от разнообразни производители и с цел да не ги управлява от обособени апове, може да ги събере в групи или стаи през съпътстващо общо приложение и да ги управлява с глас през Гугъл Assistant или Alexa. През софтуера също по този начин крушките могат да бъдат ръководени отдалечено и настройвани да се включват или изключват в несъмнено време и условия. Те могат да бъдат интегрирани и с други устройства в умния дом като датчици, камери, термостати и така нататък Умни крушки се продават онлайн и в профилираните магазини за техника.
Philips HuePhilips е абсолютният водач на пазара на умни крушки, защото навлезе рано на него и непрекъснато развива предложенията си. Продуктите на компанията не са най-евтините и употребяват хъб - така наречен bridge, който коства в допълнение. Но пък приложението на компанията дава най-вече функционалности. Могат да се продават в стартов комплект от няколко крушки и хъб (към 170 лева за две крушки с бяла светлина и хъб), а може да бъдат открити настрана и на цена от 40 лева нагоре (за тези с бяла светлина). Цветните са по-скъпи. Могат да бъдат следени с глас и да се интегрират в най-различни смарт системи за дома, поддържат геолокация, а животът им е над 25 000 часа съгласно производителя. TP Link Tapo Капитал - брой 13
Tapo e по-евтиният вид екосистема за интелигентен дом на TP-Link (другата е Kasa) и надлежно умните крушки от нея оферират по-малко благоприятни условия. Но пък са изцяло задоволителни като функционалност за съвсем всеки консуматор. Те не се нуждаят от хъб, могат да бъдат следени през приложението Tapo и с глас, само че не поддържат геолокация, т.е. не могат да се включат автоматизирано, когато открият, че потребителят се прибира вкъщи. Предимството е цената им - тази с бяла светлина коства към 22 лева, а цветната - към 28 лева
IKEA Tradfri
Мебелният колос навлезе на пазара на мъдро осветяване преди няколко години и съумя да завоюва фенове най-много поради наличните артикули. Платформата на компанията за интелигентен дом Tradfri също употребява хъб, а цената му с две крушка с бяла светлина и димер (регулаторът на мощността) е 130 лева Отделно крушката се продава за 20 лева Може да бъде ръководена с глас през Гугъл Assistant или Alexa.
Xiaomi Mi Smart LED Bulb EssentialEssential е по-евтиният вид на крушките на китайската компания, които се оферират както под марката Xiaomi, по този начин и под Yeelight. Свързват се непосредствено с wifi мрежата през приложението Mi Home, което дава редица варианти като контролиране на осветеността, температурата и цвета. Има и непокътнати избрани сюжети - за празненство, сантиментална вечеря и така нататък Работи и с Гугъл Assistant, Alexa и Apple HomeKit. Тук се предлага главно един артикул Essential - цветна крушка на цена 29-39 лева според от промоциите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР