Илюстрация УикипедияЗа момента към България няма отправена информация или искане

...
Илюстрация УикипедияЗа момента към България няма отправена информация или искане
Коментари Харесай

САЩ изпращат бойни кораби в Черно море в отговор на руските действия, но България не е...

Илюстрация Уикипедия

За момента към България няма отправена информация или искане за увеличение на партньорското военноморско наличие в Черно море. Това разгласи военният министър Красимир Каракачанов, представен от Българска национална телевизия. 

Началникът на защитата ген. Андрей Боцев добави, че на последното си съвещание Военният комитет на НАТО е решил да се работи в посока понижаване на напрежението в Керченския пролив. 

По-рано днес телевизия Си Ен Ен, която се базира на свои източници, заяви, че Съединените щати се готвят да изпратят военни кораби в Черно море като мярка в отговор на дейностите на Русия срещу Украйна в Керченския проток.

„ Нямам информация да е постъпило искане за усилване на наличието на НАТО. Истината е, че през последната година е имало наличие на ротационен принцип на НАТО-вски кораби, само че за някакви изключителни претенции към България или към Българския военноморски флот, аз сходна информация нямам. Ситуацията в Черно море е напрегната. По случая, който е сред Руския и Украинския флот, обстановката е много по-ескалирала, динамична “, сподели Каракачанов. 

„ Нямаме такова писмо ние, получено и не е вземано решение във Военния комитет на НАТО по тоя въпрос. Да се понижи напрежението сред Русия и Украйна, да се върнат военнослужещите, да се върнат плавателните средства, такава е позицията и на Военния комитет на НАТО “, сподели ген. Боцев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР