Илюстрация УикипедияСърбия вече получи четири бойни самолета МиГ-29 подарък от

...
Илюстрация УикипедияСърбия вече получи четири бойни самолета МиГ-29 подарък от
Коментари Харесай

Путин разполага ракети в Сърбия! Министърът на отбраната подготвя страната за най-лошото

Илюстрация Уикипедия

Сърбия към този момент получи четири бойни самолета МиГ-29 подарък от Русия, а специалисти от двете страни " разискват елементи от съветския проект за разполагане на ракети с нуклеарни бойни глави и други типове бойна техника ". Това оповестява изданието Ellinotourkika, представено от epicenter.bg. " Ние би трябвало да се подготвим за най-лошото ", съобщи министърът на защитата на Сърбия в миг, когато събитията на Балканите се развиват с главозамайваща скорост, а някои източници оповестяват за съветска база в Прешево, Южна Сърбия, където се следило съществено напредване на сръбски танкове и бронирана бойна техника.

Същите източници оповестяват и за придвижване на ракетни комплекси " Искандер-М " с нуклеарни бойни глави. В същото време медиите в Сърбия оповестяват, че първата оръжейна договорка сред Белград и Москва към този момент е финализирана. Става въпрос за доставката на четири щурмови вертолета - убийци на танкове - Ми-35, други четири вертолета Ми-17, танкове Т-72, БМП-2 и други типове бойно съоръжение, информацията за което към този момент се пази в загадка. Решението за договорката е взето на срещата на министрите на защитата Сергей Шойгу и Александър Вулин. " Ние обсъдихме и нашето бъдещо военно и техническо съдействие, модернизацията на изтребителите МиГ, както и други въпроси за въоръженията. Длъжни сме да се подготвим за най-лошия сюжет ", добавил многозначително Вулин. Мобилизацията и информациите за съветска база в Южна Сърбия провокира безпокойствие по целия балкански район, в това число Гърция.

По информация на източниците, новата съветска база " се разпростира " в региона на Прешево, след секретно съглашение, подписано преди два месеца и ще бъде въоръжена с ракети със междинен обхват. В резултат от това пребазиране на съветските мобилни пускови ракетни комплекси, всички военни обекти на НАТО в радиус от най-малко 500 км ще бъдат в зоната на обезпеченото поразяване. И това е съгласно формалните характерности на комплекса, за които има открити съветски източници. В Пентагона са уверени, че " Искандер " има надалеч по-голям обхват. В комбиниране с към този момент разположените в Калининградска област ракетни комплекси, такива страни като Германия и Полша ще бъдат в обсега на съветските ракети, които ще бъдат обслужвани от съветски експерти. Това е изключително значимо, акцентира изданието, защото районът на Прешево е покрай границата с Косово и ще стане основа, на която руснаците ще управляват Балканите в един евентуален спор сред Съединени американски щати и Русия на полуострова.

Този тактически ход на съветския президент е директно обвързван с отговора на американските бази в Косово, Скопие и България и абсолютно се явява стъпка към надзор над Балканите, очевидно оказвайки въздействие върху страни като Гърция, Италия, Австрия, Косово и Албания. Сръбските управляващи, продължава изданието, са се споразумели с Москва и премиите, които ще получат, ще бъдат доста съществени, в това число доставки на " напредничави " оръжейни системи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР