илюстрация: PixabayПовече напрежение, отколкото решения, пораждат новите зелени коридори“ за

...
илюстрация: PixabayПовече напрежение, отколкото решения, пораждат новите зелени коридори“ за
Коментари Харесай

Големите търговски вериги поискаха отпадането на зелените коридори, опашките и струпванията станали по-големи с тях

илюстрация: Pixabay

Повече напрежение, в сравнение с решения, пораждат новите „ зелени коридори “ за извършване на покупки. Те водят до опашки и рискови скупчвания на хора пред магазините, това се споделя в позиция на Сдружението за съвременна търговия (СМТ), в което членуват 12-те най-големи търговски вериги в България.

Мярката е на процедура неизпълнима, тъй като на чиновници на веригите или на охранителни компании се постанова да дефинират възрастта на клиентите по външни белези, което е мотив за спорове. По закон те нямат пълномощия да изискват и ревизират персонални документи, напомнят от сдружението.

Според комерсиалните вериги, „ зелените коридори “ нарушават правата както на възрастните, по този начин и на по-младите им клиенти. Те желаят мярката да отпадне.

„ Готови сме за осъществяване на взаимна акция с Министерство на здравеопазването, ориентирана към хората под 65-годишна възраст, с зов за възпиране от извършване на покупки в интервала от 8:00 до 10:00 ч. Така всеки ще получи опция непринудено да прояви обществена отговорност като съблюдава рекомендацията, без да е длъжен за това, без значение от своята възраст и съгласно персоналния си дневен режим, а при неспособност или при неотложна потребност ще може да пазари без ограничавания. Тази еластичност ще отстрани както рисковите скупчвания на хора, провокирани от сегашната мярка, по този начин и недоволството и напрежението “, пишат в оповестената си позиция огромните търговски вериги.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР