илюстрация Булфото33-годишният Владимир В. е с мярка за неотклонение Задържане

...
илюстрация Булфото33-годишният Владимир В. е с мярка за неотклонение Задържане
Коментари Харесай

Мъж от Шумен ще чака зад решетките дело за фалшификация на паспорти и държане на 2,5 кг марихуана

илюстрация Булфото

33-годишният Владимир В. е с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ от събота, 13 април 2019 година, откакто Шуменският областен съд е почел настояването на прокуратурата. Мъжът е бил притеглен като обвинен от Районната прокуратура в Шумен за осъществяването на две закононарушения, свързани със съставянето и правенето на неистинен публични документи, и за държане на 2,5 кг марихуана. Това оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Както към този момент бе оповестено на брифинг на Районната прокуратура и ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен, на 10 април 2019 година профилирана полицейска интервенция на  икономическа и престъпна полиция открила две лица в миг на предаване на пратка. Това се случва на бензиностанция в Шумен, където Владимир В. предал пакет на работещ във компания за транспорт на колета от България за Гърция. Пакетът е конфискуван от полицията и в него е открита подпора на електронна игра, в която са скрити 2 паспорта и 2 персонални карти, на които е притурен тип, че са издадени от българските управляващи.

Предприети били претърсвания на апартамент, ателие, маза, селска къща в село Салманово и автомобил като част от дейностите по следствието на формираното досъдебно произвеждане. Иззети били голям брой материали за правене на неистинен документи за идентичност – специфична хартия, мастила, техника, профилирана пробивна техника за нанасяне на елементи в персоналните карти, три компютърни конфигурации, няколко принтера и цветни копирни машини, машина за изрязване на хартия, пластики за правене на персонални карти, заготовки за корици на български паспорти, бои, предопределени за оцветяване на кориците в цвета на българските интернационалните паспорти, холограми и други С материалите за производството на неистинските документи за идентичност Владимир В. се снабдявал от чужбина посредством поръчки по интернет. Чрез специфична компютърна стратегия обвиненият задавал и ЕГН, което трябвало да разреши документите да се възприемат като същински при бегла инспекция. При претърсването в селската къща на Владимир полицията намерила и иззела и 2,5 кг марихуана.

Престъпната си активност Владимир В., който е приключил изобразително изкуство, развивал от половин година, а подправените документи за идентичност изпращал по транспортната компания в Гърция. Смята се, че те са били предопределени за мигранти.

След задържането на Владимир В. в офис на куриерска компания в Шумен пристигнали колета от чужбина. Районната прокуратура в Шумен е поискала позволение от арбитър пратките за обвинения да бъдат конфискувани и отворени.

Действията по следствието по досъдебното произвеждане не престават. Определението на Шуменския областен съд, с което е наложена най-тежката мярка за процесуална насила на обвинения Владимир В. – задържане под стража, предстои на обжалване пред Шуменския областен съд.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР