Илон Мъск подобри световния рекорд за най-голяма загуба на лично

...
Илон Мъск подобри световния рекорд за най-голяма загуба на лично
Коментари Харесай

Мъск е рекордьор на Гинес за загубено лично богатство за всички времена

Илон Мъск усъвършенства международния връх за най-голяма загуба на персонално благосъстояние в историята, съгласно Световните върхове на Гинес.

Технологичният милиардер е изгубил почти 182 милиарда $ от ноември 2021 година, макар че други източници допускат, че в действителност може загубата му да е още по-голяма - близо 200 милиарда $, съобщи Днес.бг.

" Нетното положение на Мъск спадна от пика си от 320 милиарда $ през 2021 година до 138 милиарда $ към януари 2023 година, значително заради неприятното показване на акциите на Tesla ", се споделя в световната база данни за записи, базирайки се на данни, получени от Forbes.

Въпреки че от Световните върхове на Гинес да признават, че точната цифра е " съвсем невъзможна за определяне ", те означават, че общите загуби на Мъск " надалеч надминават " предходния връх от 58,6 милиарда $, подложен от японския софтуерен вложител Масайоши Сон през 2000 година

През декември шефът на Tesla загуби позицията си на най-богатия човек в света от Бернар Арно, основен изпълнителен шеф на френския конгломерат за първокласни артикули LVMH, който има стилния лейбъл Louis Vuitton.

Изчисленията на Forbes към 12 януари дефинират чистото благосъстояние на Арно на 203,7 милиарда $, а на Мъск на 146,5 милиарда $.

По-голямата част от положението на Мъск е обвързвано с акциите на Tesla, чиято стойност се срина с 65% през бурната 2022 година Спадът се форсира през октомври, откакто Мъск купи Twitter за почти 44 милиарда $.

Нарастващите терзания по отношение на отслабването на търсенето и логистичните проблеми попречиха доставките за най-ценния производител на коли в света.

Когато пазарът затвори за годината на 30 декември 2022 година, Мъск написа в Twitter: " Дългосрочните основи са извънредно мощни. Краткосрочната пазарна полуда е непредвидима. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР