Илон Мъск обяви създаването на нова компания, фокусирана върху изкуствения

...
Илон Мъск обяви създаването на нова компания, фокусирана върху изкуствения
Коментари Харесай

Илон Мъск създава нова компания за изкуствен интелект

Илон Мъск разгласи основаването на нова компания, фокусирана върху изкуствения разсъдък.

Компанията, наречена x.AI, ще бъде ръководена от Мъск и „ ще работи в тясно съдействие с X (Twitter), Tesla и други компании.
-->
„ Целта на xAI е да разбере същинската природа на Вселената “, се споделя в уеб страницата, повтаряйки езика, който Мъск е употребявал преди, с цел да опише своите AI упоритости.

Мъск беше ранен покровител на OpenAI, основател на ChatGPT, само че по-късно разкритикува компанията за въвеждане на защитни ограничения, които имат за цел да попречат на вирусния чатбот да бълва пристрастни или сексистки отговори.

Съобщението на Мъск за новата компания идва месеци откакто той предизвести в изявление, че счита, че изкуственият разсъдък може да аргументи „ заличаване на цивилизацията “ и се причисли към други софтуерни водачи в апела за пауза в конкуренцията с изкуствен интелект „ отвън надзор “.

Според уеб страницата компанията интензивно набира личен състав. Съобщението за последното начинание на Мъск идва в нерешителен миг за него.

Twitter, компанията, която той закупи за 44 милиарда $ през октомври, в този момент е изправена пред нестабилно бъдеще, откакто Meta започва конкурентно приложение, наречено Threads. Приложението на Meta надвиши 100 милиона регистрации за по-малко от седмица. Междувременно имаше голям брой отчети за понижаване на потреблението на Twitter.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР