Илон Мъск е платил сметка за 4000 мини пайове, след

...
Илон Мъск е платил сметка за 4000 мини пайове, след
Коментари Харесай

Мъск плати сметка за 4000 пая, след като Tesla отказа поръчката в последния момент

Илон Мъск е платил сметка за 4000 мини пайове, откакто Tesla e отменила поръчката си за сладкишите в последния миг.

Калифорнийската пекарна Giving Pies е щяла да загуби 2000 $ от изразходвани артикули поради неочаквания отвод на Tesla да заплати за поръчаната доставка, споделя BBC.

Собственичката на дребния бизнес се обръща към. Случаят стига до Илон Мъск, който след това се съгласява персонално да заплати сметката.

" Когато управляваш огромна корпорация, 2000 $ са като джобни пари - едно нищо. Но за нас това е огромна сума ", споделя Воаханги Расетаринера, която има пекарната в Сан Хосе.

Мъск даже е предиздвикал Tesla да направи нова поръчка за сладки, само че пекарната е споделила, че към този момент е прекомерно заета, с цел да я поеме.

След популяризирането на случая мнозина други доброжелатели са я решили да я поддържат.

Още преди Мъск да обърне внимание на случая, пред пекарната са почнали да се струпват опашки от клиенти. Дори кметът на Сан Хосе е отишъл, с цел да опита пайовете на Giving Pies.

Щастливата развръзка идва след поредност от кошмарни проблеми за екипа на пекарната.

На 21 февруари собственичката споделя цялата история, като не крие болката и разочарованието си.

Седмица по-рано служителка на Tesla на име Лора е потърсила Giving Pies с въпрос дали пекарната може да извърши поръчка за 2000 мини пая в границите на към седмица.

Воаханги Расетаринера удостоверява, че ще се оправи, дава образци и получава публично утвърждение. Фактурираната сума по този начин и не се появява по сметката ѝ.

Вместо това Лора от Tesla се обажда с нова поръчка - още 2000 мини пая, които да бъдат опаковани в картонени кутии - и декларира, че цената няма да е проблем.

Въпреки късното предупреждение, екипът на Giving Pies се съгласява и се заема за работа. За да се оправи в късите периоди - пекарната даже отхвърля други запитвания за поръчки на едро.

В последния работен ден от седмицата обаче излиза наяве, че Tesla не са превели нито първата сума за 2000 пая, нито втората сума за спомагателната поръчка. А служителката не подвига телефона си.

" След няколко минути очакванията ми бяха съкрушени, откакто получих SMS от Лора - в него тя нехайно ме осведоми, че има смяна в проекта и Tesla към този момент няма потребност от поръчката. Този внезапен поврат ме хвърли в шок, откакто осъзнах какво ще е отражението върху моята дребна компания ", написа собственичката в своя профил във Фейсбук.

Историята бързо се популяризира онлайн, като стига и до новинарските излъчвания на локалните малките екрани.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР