Илко Стоянов от Има такъв народ печели кметските избори в

...
Илко Стоянов от Има такъв народ печели кметските избори в
Коментари Харесай

Илко Стоянов се отказва да е депутат, редуцира зам.-кметовете

Илко Стоянов от " ИТН " печели кметските избори в Благоевград. Той съумя да победи съперника си Румен Томов, който е подсилен от " Българска социалистическа партия за България ", откакто взе 56% от вота.

 Илко Стоянов завоюва балотажа в Благоевград и стана първият кмет на Има Такъв Народ Виж още

Илко Стоянов беше безапелационен, че ще избра да бъде кмет на община Благоевград, а не народен представител. " Още на 12 юли ще подам заявление да не бъде избиран за депутат. Няма да ставам депутат, към този момент съм определен за кмет, сподели той. - Спечелих вота с това, че хората повярваха в смяната и желаеха развиване. "

Относно това, че " ИТН " няма общински съветници, Стоянов сподели, че това ненапълно е добре. " Предполага се, че кметът и общинският съвет би трябвало да работят транспарантно и обществено ", добави той пред Нова тв.

Това е първата изборна победа на " ИТН ". Новият кмет на Благоевград сподели, че към момента не е разговарял с ръководителя на партията Слави Трифонов.

Избирателната интензивност и на втория тур остана доста ниска - 28.46 % или 18 645 гласоподаватели от 65 500, които имаха право на глас.

Близо 3000 гласа повече от съперника си събра претендентът на " ИТН " Илко Стоянов на извършения през вчерашния ден балотаж на частичните локални избори в Благоевград.

" Първото нещо, което ще направя, е да стартира работа и да ревизира нещата чисто рутинно. За мен няма значение кой от кой екип е. В момента, в който открия нарушаване, ще бъдете осведомени с него обществено и ще бъде предадено на способените органи ", съобщи новият кмет пред bTV.

" Ще имам чисто нова конструкция, извънредно експертна и с много редуцирани заместител кметове, с нови дирекции. Така че всеки, който се впише в тази конструкция, ще му бъде даден късмет, само че да си прави работата ", съобщи още Илко Стоянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР